Web Analytics
scris vineri, 19.01.2024

Persoanele cu dizabilități vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a anunțat că persoanele cu dizabilități vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport.

Persoanele cu dizabilități vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport

Citește și: Încă un argeșean în Guvernul României: Gabriela Ionescu a fost numită vicepreședinte ANAF, cu rang de subsecretar de stat


”Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Vasilcoiu., pe pagina de Facebook. Potrivit acestuia, cardurile electronice de carburant pentru transport vor fi alimentate cu suma de 1.500 pe an lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pe an pentru cele cu handicap accentuat.
”Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat. Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în textul documentului.

Citește și: ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori


De asemenea, Cristian Vasilcoiu a făcut precizări și în ceea ce privește procedura de depunere a actelor. ”Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate sau de oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială”, mai arată hotărârea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită