Persoane cercetate pentru trafic de influență

de | 3.03.2017 10:42 | Politica si Administratie

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au efectuat mai multe activități operative, finalizate cu punerea în executare a două mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a numiților T.V. și N.G., în calitate de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În fapt, în perioada septembrie-noiembrie 2016, susnumiții au pretins de la o persoană suma de 3000 euro, din care au primit 5000 de lei, în trei tranşe, lăsând să se creadă că au influenţă asupra unor cadre din conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi asupra membrilor comisiilor de examinare pe care îi pot determina, în schimbul sumei de bani, să le faciliteze fiilor săi promovarea examenului de încadrare din sursă externă în funcţia de agent de poliţie, pe care urmau să îl susţină la această unitate de poliţie.

Prin extinderea cercetărilor s-a mai stabilit că, în cursul lunii februarie 2017, suspectul T.V. a pretins şi primit suma de 300 de euro de la o persoană căreia i-a creat convingerea că are influență asupra unor funcţionari din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule București pe care îi poate determina, în schimbul acestei sume de bani, să îi faciliteze unui candidat promovarea probei practice (traseul), pe care acesta urma să o susţină la examenul de obţinere a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, categoria B.  

Cu privire la cei doi, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior, punerea în mișcare a acțiunii penale. Pe 1 martie, Tribunalului Giurgiu a dispus față de cei doi măsura preventivă a controlului  judiciar.
În prezent, cercetările continuă, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și documentării activității infracționale a celor două persoane. Sursă foto: bacau.net

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii