Web Analytics

Persoană condamnată pentru dare de mită. Ce sumă a vrut să ofere polițiștilor

de | 17.03.2023 14:41 | Actualitate, Home

A condus băut și a încercat să ofere mită polițiștilor.

Tribunalul Sibiu a admis, pe 13 martie, acordul de recunoaștere și a dispus condamnarea unei persoane la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru dare de mită și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Executarea pedepsei a fost însă suspendată sub supraveghere.

„În fapt, în data de 03.01.2023, inculpatul a fost oprit în trafic şi testat cu aparatul etilotest de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană, rezultând 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Urmare a acestui rezultat şi pentru ca agenții de poliție să efectueze cercetările penale într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârşirea infracțiunii rutiere şi astfel să îşi încalce atribuțiile de serviciu, inculpatul a promis acestora suma de 5.000 de lei”, a transmis DGA.

Citește și Prinși în Argeș când goneau ca la raliu! 139 km/oră, pe radar!

Polițiștii au sesizat imediat fapta de corupție lucrătorilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu.

Inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 2.100 de lei.

Persoana a fost reținută pentru 24 de ore, apoi s-a dispus măsura controlului judiciar.

I s-a interzis dreptul de a conduce mașini pe o durată de 1 an şi 6 luni și s-a pus sechestru asupra sumei de 2.100 de lei, oferită ca mită.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupţie Sibiu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *