Web Analytics

Pericol de incendiu, focar de infecţie, curţi inundate şi carosabil transformat în patinoar, în zona Nord a Piteştiului

de | 9.01.2020 14:14 | Dezvăluiri

# Cum se duc pe apa sâmbetei banii piteştenilor
În urmă cu exact doi ani, în ianuarie 2018, Jurnalul de Argeș atrăgea atenția că în spatele blocului L2 din cartierul Nord e un adevărat focar de infecție. Un teren viran, de sute de metri pătrați, proprietate privată, aflat între bloc și casele de pe strada General Gheorghe Magheru, s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi a cartierului: piese vechi de mobilier, moloz, electrocasnice uzate, hârtii, pungi, cauciucuri sunt aruncate de-a valma într-un spaţiu pentru care Primăria Piteşti are pârghia somării proprietarilor la salubrizarea terenului. La doi ani distanță de la articolul amintit, problema nu numai că nu s-a rezolvat, ci, mai mult, s-a acutizat, pentru că deșeurile s-au înmulțit. Șobolanii umblă nestingheriți printre gunoaie, spre disperarea celor care locuiesc în zonă. Cetățenii se tem nu doar de boli, ci și de un eventual incendiu, dat fiind faptul că în mai multe rânduri oamenii străzii aciuați printre bălării au aprins vegetația uscată ca să se încălzească.
Și, ca și când nu era de ajuns, mai nou, cei care locuiesc pe strada amintită se trezesc periodic inundați de punctul termic care funcționează în apropiere. Mii de litri de apă curg aiurea pe panta străzii General Gheorghe Magheru, direct în curțile oamenilor. O risipă despre care nu știm din buzunarele cui e suportată și o problemă pe care oamenii au semnalat-o, în nenumărate rânduri, prin viu grai și fără niciun rezultat, angajaților punctului termic. Mai mult, de când a venit iarna, strada arată mai tot timpul ca un patinoar.
„Iarna, ieși din curte și riști să-ţi spargi capul. Vara te trezești că-ți intră apa în casă. Apa asta n-o plătește cumva tot piteșteanul de rând, care suportă și pierderile Termocalor?! E inadmisibil ca tu, autoritate locală, să te faci că nu vezi problemele de aici. De ani de zile vin mașini și aruncă aici tot felul de obiecte și gunoaie. Oamenii străzii dau foc la ce nimeresc: cauciucuri, cartoane, cârpe. Suntem în pericol să ne îmbolnăvim și să luăm foc”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, Silvia Radu, unul dintre piteştenii care locuiesc pe strada amintită.

Ce spune primarul

Referitor la terenul insalubru, contactat de Jurnalul de Argeș, primarul Cornel Ionică a declarat: ”E singurul din Piteşti? N-am identificat proprietarul/proprietarii în multe situaţii sau proprietarii nu şi-au asumat proprietăţile pe deplin pentru că n-au făcut acte de succesiune. O să trimit din nou colegii acolo, să vedem ce putem face”.
Cât despre „patinoarul” format pe scurgerile de la Termocalor, edilul a adăugat: ”Nu ştiu de situaţia asta, nu ar trebui să se întâmple aşa ceva… O să trimit pe cineva la faţa locului”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii