Web Analytics

Percheziţii la Penitenciarul Rahova într-un dosar de trafic de influenţă

de | 18.05.2017 11:58 | Actualitate

penitenciar rahova

Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat joi, 16 percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la trafic de influenţă.
Percheziţiile au avut loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi. Una dintre percheziţii a avut loc şi în Penitenciarul Rahova, acolo unde era încarcerat liderul grupării.
Oamenii legii au stabilit că, în perioada martie – aprilie a.c., gruparea formată din 16 persoane ar fi acţionat sub coordonarea şi protecţia liderului grupului, interlopul Ştefan Răducan, zis „Fane Caran”, încarcerat în Penitenciarul Rahova. Acesta este acuzat că a condus o grupare care cerea bani de la persoane cu dosare penale, în schimbul depunerii unor denunţuri la procurori pentru micşorarea pedepselor.
Un alt membru al grupului ar fi pretins şi primit sume de bani, pentru sine şi pentru membrii grupului infracţional, de la persoane cercetate penal, lăsând să se creadă că, prin intermediul unei alte suspecte, are influenţă asupra procurorilor D.I.I.C.O.T., promiţând că îi va determina pe aceştia să înregistreze denunţuri şi să efectueze cercetări în urma cărora cumpărătorii de influenţă să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunile pentru care erau cercetaţi. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală urmează să fie aduse, pentru a fi audiate, 18 persoane.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii