Web Analytics

Percheziții la furnizorul de droguri pentru tânărul abandonat în stradă

de | 15.03.2018 10:50 | Actualitate

alexandru tutulicaTrei persoane din Pitești și Slatina au fost duse la audieri astăzi la DIICOT Pitești în dosarul legat de moartea lui Alexandru Țuțulică (foto), tânărul care a fost aruncat duminică, 11 martie, dintr-o maşină în centrul Piteştiului şi care a decedat din cauza unei asfixii prin edem pulmonar acut. Procurorii DIICOT au făcut trei percheziții la Pitești și Slatina, dosarul vizând vânzarea de droguri și ucidere din culpă. Trei persoane au fost duse la audieri la DIICOT Pitești.
După cum se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT, ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei. Pe 11 martie a.c., 4 tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Slatina de unde au achiziţionat de la suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată”.
În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii