Web Analytics

Percheziții în Argeș la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

de | 22.05.2017 07:36 | Actualitate

perchezitii argesÎn dimineața zilei de luni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice ai Poliției Române efectuează mai multe percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Argeș și Cluj, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au loc așadar la domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale. Banii proveniți din infracțiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferați în contul unei persoane fizice, sub formă de preț al unui antecontract de vânzare – cumpărare a unor terenuri agricole și însușiți de una dintre persoanele bănuite.

Cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la 4 societăți comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziții la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil.

Expertiza contabilă efectuată în cauză a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei T.V.A. și 901.909 lei impozit pe profit.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii