Web Analytics

Perchezitii pentru destructurarea unei grupari specializate in spalare de bani

de | 18.04.2019 12:44 | Actualitate

În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Argeș, București, Brașov, Dolj și Ilfov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 46 de percheziții domiciliare în Argeș, Dâmbovița, Olt și Ilfov, într-un dosar penal ce vizează 11 persoane, fizice și juridice, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, desfășurată pe întreg teritoriul Uniunii Europene, este de peste 2.000.000 de euro.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2019, folosindu-se de adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăți cunoscute în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri, cei în cauză ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naționale și europene.

Ulterior, membrii grupării, folosindu-se de documente falsificate și vehicule cu numere de înmatriculare false, ar fi preluat mărfurile (lingouri de aluminiu, cupru, plumb, nichel, produse alimentare, textile, produse chimice) și le-ar fi valorificat în interes personal, de regulă, în afara României, în spațiul european, la prețuri mult sub valoarea de piață.

În urma activităţii infracţionale documentate până în prezent, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi creat prejudicii unui număr de peste 100 de persoane vătămate, pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene, respectiv Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg, Cehia, Franța, Austria, Bulgaria și Slovacia, din care ar fi obținut bunuri de peste 2.000.000 de euro.

25 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri, dintre aceștia 11 bănuiți în cauză, iar restul având calitatea de martori.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii