Web Analytics
scris luni, 10.04.2023

Percheziții! 42 de ogari, 120 de păsări protejate şi 10.000 euro, găsiţi la braconieri!

În urma unor percheziții efectuate în județele Ilfov și Giurgiu, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit 42 de câini ogari şi 12 pui, 120 de păsări de interes naţional, pentru care este interzisă deţinerea şi capturarea, şi au indisponibilizat 10.000 de euro, după cum informează IGPR, citat de Agerpres.

Percheziții! 42 de ogari, 120 de păsări protejate şi 10.000 euro, găsiţi la braconieri!

Citește și: Mersul trenurilor de Paște. Ce rute vor fi suplimentate

Cu acest prilej, „au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei pentru nemicrociparea câinilor ogari”, potrivit comunicării IGPR.

15 persoane ar fi săvârşit infracţiuni la regimul cinegetic şi la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică şi mijlocie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte”, după cum arată sursa citată.

Braconierii ar fi folosit câini ogari sau metişi, dispozitive de vedere pe timp de noapte şi autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.

Perchezițiile au fost realizate simultan, în cele două judeţe, cu suportul Gărzii Naţionale de Mediu, Consiliului Judeţean Ilfov şi Societăţii Ornitologice Române.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *