Web Analytics

Pentru sesizarea neregulilor în ziua alegerilor – Call center 0800 080 200 și platforma www.votcorect.ro

de | 23.09.2020 17:19 | Actualitate

        Expert Forum organizează un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Prin intermediul acestuia, experții electorali și juriștii vor răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votării și vor oferi asistență pentru sesizarea neregulilor. Cei interesați pot suna la numărul de telefon Telverde 0800 080 200, care este disponibil pentru România și este gratuit. Serviciul va funcționa sâmbătă, 26 septembrie, orele 12 – 21 și duminică, 27 septembrie, orele 6 – 22. Mai multe detalii despre call center pe www.votcorect.ro.

Platforma www.votcorect.ro oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, reguli de siguranță sanitară, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor. De asemenea, conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din ziua votului. Alegătorii vor primi asistență pentru a înainta sesizări, dacă este cazul sau vor fi îndrumați pentru a-și putea exercita dreptul de vot în siguranță.

Alături de organizațiile membre ale campaniei FiecareVot, Expert Forum va monitoriza ziua votului cu observatori acreditați. Observatorii vor fi prezenți în secțiile de votare pe toată durata zilei de duminică pentru a asigura corectitudinea desfășurării alegerilor locale, dar și pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătățirea procesului electoral. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicației Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania.

Platforma Vot Corect este dezvoltată pentru alegerile locale din 2020 în cadrul proiectului „Alegeri locale corecte și transparente – ACT”, derulat de Asociația Expert Forum, în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislației electorale și de a asigura intervenția în regim de urgență prin instrumente legale și reacții publice.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii