Web Analytics

„Pentru că a devenit campion mondial la judo cadeţi, Eduard Şerban va fi premiat cu 330 milioane lei vechi”

de | 21.12.2017 10:27 | Sport

13 gheorghe dinu# Declară Gheorghe Dinu, director CSM Piteşti

# Ce ne puteți spune despre bilanțul clubului pe 2017?
– Față de anul 2016, anul acesta a fost un an bun spre foarte bun. Avem depășire la toți indicatorii și anume la medalii, la campionate naționale, recorduri naționale, sportivi la loturi naționale, medalii internaționale… La toate avem depășiri față de programele stabilite… Rezultatele sunt și peste obiective și peste 2016. Și cheltuielile sunt mai mari decât în anul 2016. În concluzie a fost un an bun, chiar spre foarte bun, din toate punctele de vedere.
# Ce secție a excelat?
– La noi nu este problema secțiilor, ci a rezultatelor… Anul acesta face unul, la anul, face altul, depinde de etapa în care ne găsim, de ciclul în care ne găsim… Anul acesta am avut rezultate foarte bune la judo și la atletism de nivel internațional. Șerban, campion mondial la judo, cadeți, Raicu, participant la europene și mondiale la seniori. La atletism, Dragomir, două medalii la campionatele mondiale. Acestea sunt cele mai bune rezultate. În rest, avem rezultate și la box, kaiac-canoe, la toate secțiile, mai puțin la radioamatorism, care, de când am venit eu la conducerea clubului, au crescut de la zero medalii, la două. Baschetul a avut și el medalii… Deci, toate cu rezultate naționale și internaționale…
# Chiar dacă ați depășit obiectivele, vă întreb dacă aveți ceva să vă reproșați pentru acest an?
– Nu. Nu am cui să-i reproșez ceva și nu cred că are cineva să-mi reproșeze ceva. Eu singur nu mi-am reproșat nimic niciodată pentru că mi-am dorit întotdeauna să-mi fac datoria și cred că am și reușit. Dacă alții cred că pot face mai bine, s-a dovedit că în perioada în care eu nu am fost la CSM, au fost alte rezultate…

„În ceea ce privește boxul și luptele, ne desfășurăm activitatea în baza Direcției Județene pentru Sport, una care lasă de dorit”

# S-au făcut niște premieri la final de an. Ce ne puteți spune despre acest aspect?
– Premierea a fost simbolică conform legislației în vigoare. Banii s-au primit la momentul potrivit pentru rezultatele obținute de toți sportivii și antrenorii. Mai puțin, avem banii, dar nu avem dreptul deocamdată să-i acordăm, pentru campionul mondial și medaliata la mondiale. Nu au primit încă premierea de la Minister și în momentul în care o primește de acolo, noi trebuie să le dăm 50% din cât le acordă ministerul, conform legii.
# Adică, la cât le dă ministerul, CSM-ul le mai dă încă jumătate?
– Da și avem banii puși deoparte.
# Despre ce sumă este vorba?
– De la spor la spor, de la nivel de vârstă, la nivel de vârstă. În total este vorba de 62.000 de lei, obligația noastră, dublu, 124.000 de lei.
# Dle director, Șerban de la judo, campionul mondial, câți bani va încasa?
– Atât cât scrie în legislația în vigoare.
# Păi și cât e?
– Uite că nu vreau să spun!
# Cititorii noștrii ar trebui să știe de la dvs…
– 22.000 de lei vor veni de la Ministerul Sportului, iar de la CSM Pitești vor mai veni încă 11.000 de lei. Rezultatul este premiat conform normelor în vigoare. Deci va primi 330 de milioane de lei vechi.
# Cum se anunță 2018?
– Trebuie să ne menținem la ceea ce am făcut anul acesta, de la selecție, la inițiere, la participare la competiții, la îmbunătățirea calității muncii a antrenorilor și a sportivilor, asigurarea de condiții pentru ca ei să poată să progreseze. Trebuie să ne gospodărim bine cu ceea ce administrăm… Trebuie să menționăm că la atletism Primăria ne oferă gratuitate, ca și la înot. În ceea ce privește boxul și luptele, ne desfășurăm activitatea în baza Direcției Județene pentru Sport, una care lasă de dorit.

„Probabil că dacă aveam dubla legitimare, Glinţă reprezenta Piteştiul astăzi”

# Cum vedeți rezultatul lui Robert Glință de la europene și anume medalia de bronz?
– Foarte normal! Loc de mai bine este, dar atâta timp cât este record național, înseamnă că acest copil a făcut tot ce a putut. Deci, în momentul în care un român face record, înseamnă că a progresat. Poate că la anul face un record european și e campion sau poate că scoate cel mai bun timp și îi bate pe ceilalți. Noi am mai avut faze din astea cu trei recorduri naționale și a ieșit pe locul cinci! Dar, ceilalți au făcut recorduri mondiale și au ieșit înaintea lui… Am spus-o dintotdeauna că Robert este un copil deosebit și că face parte dintr-o familie deosebită. Este talentat, dar este descoperit de CSM Pitești și campion național și recordmen național l-a făcut tot CSM Pitești. Acum reprezintă România și nu contează unde este legitimat, dar este piteșteanul Glință. Am făcut marfă de calitate cu eforturi comune. Noi, familia, școala… Campionul mondial, medaliata la mondiale, secția de judo, secția de atletism a beneficiat de un sprijin consistent din partea Primăriei Municipiului Pitești, a Consiliului Local, prin clubul FC Argeș. Toate astea au făcut să ajungem la nivelul la care suntem! Și dacă ne ajută în continuare, luptele, kaiac-canoe și alte sporturi se pot apropia de aceste rezultate. Și la înot, dacă Federația acceptă dubla legitimare… Probabil că dacă aveam dubla legitimare în contextul în care Primăria a înființat secția de înot la FC Argeș, iar Federația nu a vrut, poate Glință reprezenta Piteștiul astăzi. Primăria a avut disponibilitatea financiară să-i ofere, iar Federația nu a vrut să facă această treabă și atunci copilul s-a dus unde i s-a oferit și condiții materiale mai bune.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii