Pensia minimă garantată se va majora cu 14%

de | 21.08.2020 09:57 | Actualitate, Home

Atât pensionarii din sistemul public, cât și cei din sistemul militar pot beneficia, dacă pensiile pe care le primesc sunt foarte mici, de o indemnizație socială pentru pensionari, cunoscută și sub numele de pensie minimă garantată.

După cum stabilește o ordonanță aprobată în recent, de la 1 septembrie se vor majora, cu 14%, atât punctul de pensie, cât și pensia minimă.

De la 1 septembrie, nivelul pensiei minime va crește cu 14% și va ajunge la 800 de lei, de la 704 lei, cât este în prezent, potrivit ordonanței de urgență a Guvernului nr. 135/2020. Valoarea actuală a pensiei minime a fost stabilită la sfârșitul lui 2018, dar se aplică începând din septembrie 2019. Așadar, la fix un an de la anterioara creștere, pensia minimă se majorează din nou. 

Același act normativ (OUG 135/2020) stabilește, totodată, și majorarea punctului de pensie tot cu 14%, acesta urmând să ajungă, din 1 septembrie, la valoarea de 1.442 de lei.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Veteran de război celebrat de ziua sa de Consiliul Județean Argeș
Veteran de război celebrat de ziua sa de Consiliul Județean Argeș

Astăzi, de Sfântul Nicolae, veteranul de război colonel (ret) Nicolae Predescu a fost celebrat de ziua sa de conducerea Consiliului Județean Argeș. Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și DanArsenescu, vicepreședintele filialei Argeș a Asociației Veteranilorde...

Transport ilegal de lemne la Dragoslavele
Transport ilegal de lemne la Dragoslavele

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 24 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, pe raza localității...