Web Analytics

Penitenciarul Colibaşi a cumpărat zeci de televizoare pentru deţinuţi

de | 26.01.2017 16:00 | Actualitate

5 03

Pe 20 ianuarie, la sediul Centrului Cultural Educativ Mioveni a avut loc prezentarea raportului de activitate de la Penitenciarul Mioveni de către directorul Emanuel Daniel Conea, eveniment la care au luat parte  comisarul șef de penitenciare Laurenția Florentina Ștefan, reprezentat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Ion Georgescu, primarul  orașului Mioveni, colaboratori și personalul unității.

În cadrul şedinţei de bilanţ au fost prezentate principalele activităţi derulate pe parcursul anului 2016 de către serviciile şi compartimentele instituţiei, precum şi obiectivele propuse pentru anul 2017. Potrivit respectivului raport de activitate, Penitenciarul Colibași a reușit atragerea unor finanţări pentru îmbunătăţirea  condiţiilor de detenţie precum şi a celor de muncă pentru personal, pentru creșterea gradului de siguranță pentru personal și unitate. Dintre investițiile realizate anul trecut au fost amintite  lucrările de reamenajare a tuturor camerelor de detenţie din cadrul secţiilor de detenţie nr. 1 şi 2 și demararea lucrărilor de reamenajare la 15 camere de detenţie din cadrul secţiei de detenţie nr. 5. Până în prezent au fost finalizate şi predate în vederea populării şapte camere, a spus administrația închisorii.
Conducerea penitenciarului a precizat că a crescut confortul termic în toate spaţiile de cazare, dar și în spațiile destinate activității personalului, aceasta fiind una din problemele reclamate de deținuți. Au fost achiziționate 24 stații emisie recepție, 15 detectoare de metale, 56 televizoare, 42 telefoane fixe, 4 video proiectoare, 1 CD player, 1 DVD player, 1 cameră foto.
Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale funcţionarilor publici cu statut special s-a achiziţionat un autobuz transport interurban de persoane, sistem protecție valori umane man-down, sistem control acces, scaune ergonomice, servere, calculatoare, imprimante, aparate de aer condiționat, mobilier birou, dulapuri metalice, frigidere, boilere apă caldă etc. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie ale deţinuţilor s-au achiziţionat paturi metalice, pături, perne ignifuge, cearceafuri, televizoare, mobilier şcolar, diverse articole destinate activităților cultural-educative şi recreative.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii