Web Analytics

Penescu a ieșit din închisoare

de | 15.11.2017 16:09 | Actualitate

penescu
Tribunalul Argeş a aprobat miercuri eliberarea condiţionată a fostului finanțator al FC argeș, Cornel Penescu (50 de ani). Este vorba de o decizie definitivă şi irevocabilă, Penescu fiind eliberat tot astăzi. 
 
„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva sentinţei penale nr.1668/12.10.2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 15886/280/2017, intimat Penescu Gheorghe Cornel (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 15.11.2017, la Tribunalul Argeş-Secţia penală”, se arată în soluția, pe scurt, a instanței argeșene.
 
Reamintim că fostul finanţator al FC Argeş, omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat în martie 2015 la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor din şapte dosare penale, a primit, în vara anului trecut, o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat, printr-o decizie definitivă, un spor de pedeapsă de trei ani.
 
O pedeapsă din care Penescu a executat 2 ani și 8 luni. 
 
Printre dosarele în care Penescu a primit condamnări se numără ”Mită pentru arbitri”, scandal în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova, Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie. 
 
Penescu nu va avea liniște chiar dacă a ieșit din închisoare, pentru că, în luna august a acestui an, omul de afaceri a fost trimis în judecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alți reprezentanți ai firmei PIC într-un dosar cu acuzaţii de delapidare, dosar care se judecă la Tribunalului Argeş.FOTO: WOWBiz
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii