Web Analytics

Pendiuc, consilier personal al primarului de la Râmnicu Vâlcea

de | 31.10.2017 16:56 | Actualitate

pendiucDin 30 octombrie, noul consilier personal al primarului Mircia Gutău de la Râmnicu Vâlcea este Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, în prezent profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Pendiuc îi urmează în schemă lui Anton Mițaru, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, care s-a retras din motive de sănătate. Anunțul numirii lui Tudor Pendiuc în noua funcție a fost confirmat de către mai mulți oficiali din Primăria Râmnicu Vâlcea. În iunie 2016, Mircia Gutău a câștigat al treilea mandat de primar la Râmnicu Vâlcea.
În ianuarie 2010, Mircia Gutău a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.
În iunie 2014, Gutău a fost din nou condamnat, de data aceasta la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţionarea de către municipalitate a unor locuri de joacă la preţuri supraevaluate. Curtea de Apel Craiova a dispus, prin aceeaşi sentinţă definitivă, contopirea pedepsei de doi ani şi şase luni cu pedeapsa mai veche, de trei ani şi jumătate de închisoare, aplicând pedeapsa rezultantă de trei ani şi şase luni de închisoare şi menţinând liberarea condiţionată dispusă anterior în cazul lui Gutău.
Mircia Gutău a fost preşedintele filialei judeţene PDL Vâlcea şi a fost ales primar pentru prima dată în 2004, în iunie 2008 fiind reales din primul tur cu 72% din voturi.
În 15 februarie 2010, în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, Mircia Gutău a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii