Pendiuc a revenit la primăria de la… Casa Cărţii

de | 17.09.2015 20:11 | Culise

# Culisele primei şedinţe pe care a convocat-o edilul Piteştiului # Edilul a întocmit în prealabil o listă cu angajații cu care are voie să ia legătura și a transmis-o, spre informare, viceprimarului Cornel Ionică

La nicio lună de când a fost eliberat din arest preventiv, Tudor Pendiuc s-a întors la Primăria Pitești. Primul pas pe care l-a făcut edilul a fost convocarea unei ședințe cu toți directorii societăților subordonate municipalității, dar și cu acei șefi  de compartimente din primărie cu care are voie să comunice, fără a încălca interdicțiile impuse de controlul judiciar. Întâlnirea cu pricina a avut loc luni, 14 septembrie,  în clădirea Centrului Cultural Pitești, în sala Simpozion. La respectiva ședință,  Pendiuc le-a comunicat subordonaților că și-a reluat atribuțiile de primar și a cerut foarte multe informații, în principal despre situația proiectelor aflate în curs de derulare în Pitești. Cum Tudor Pendiuc nu poate intra în contact cu martorii sau inculpații din dosar (printre care viceprimarul Zidaru, secretarul Cerbureanu, aproape jumătate din consilierii locali și cei mai mulți dintre directorii din primărie), mulți dintre aceștia au fost înlocuiți de adjuncți sau persoane din subordine. Toți, aleși cu grijă de primar pentru ca nu cumva să calce pe becul interdicțiilor și să ajungă din nou în arest. Tudor Pendiuc a fost atât de precaut încât a comunicat respectiva listă, după ce el însuși a definitivat-o, către Primăria Pitești pentru ca nu cumva altcineva, în afara celor indicați de el, să vină nepoftit la ședința de la Casa Cărții și să-i pună în pericol libertatea.  Deși și-a reluat atribuțiile de primar Pendiuc nu are un program fix, astfel că nu se știe dacă va primi piteșteni în audiență, conform vechiului său obicei de dinaintea inculpării din dosarul autobuzelor. Sursele noastre ne-au mai precizat că sala Simpozion de la Centrul Cultural, acolo unde a avut loc ședința de luni, nu este noul birou al lui Tudor Pendiuc, ci mai degrabă locul său de întâlnire cu subordonații. Cel mai probabil, edilul își va stabili biroul la etajul doi al Casei Cărții, acolo unde funcționa biroul lui Ion Eftime, patronul fostei radio-televiziuni Alpha. Chiar și așa, în condițiile alegerii unui birou, apropiații primarului susțin că acesta va sta mai mult pe teren pentru a verifica și coordona numeroasele proiecte aflate în curs de derulare și pe care el le consideră  exclusiv inițiate de el. Tot apropiații primarului susțin că Pendiuc este de părere că marele proiect de reabilitare urbană a Piteștiului ar fi evoluat într-o direcție greșită față de cum l-a gândit el și că ar dori să dispună chiar și un audit pentru verificarea lui.
Și marți, 15 septembrie, primarul Tudor Pendiuc s-a învârtit în jurul Casei Cărții, împreună cu directoarea Centrului Cultural, Carmen Dumitrache, și alți doi funcționari. Edilul s-a arătat foarte preocupat de infrastructura din zonă, constatând că pavajul este învechit, iar multe din pavele s-au spart, apreciind că vor trebui înlocuite cât mai curând. E și acesta un semn destul de clar că primarul Pendiuc nu se va lăsa doborât de necazuri și trecut pe linie moartă. Iar care va fi efectul reîntoarcerii sale, vom constata la alegerile de anul viitor. 
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii