Web Analytics
scris vineri, 13.10.2023

Pelerinaj la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Mii de credincioși s-au strâns la Iași

Mii de credincioşi din întreaga ţară au ajuns deja la Catedrala Mitropolitana din Iaşi pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Ocrotitoarea Moldovei este sărbătorită pe 14 octombrie, dar cu toate acestea, oamenii s-au strâns mai devreme pentru a evita aglomeraţia.

Pelerinaj la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Mii de credincioși s-au strâns la Iași

Citește și: Mâine, mare sărbătoare la biserica Frătici -Vârsești din Vedea care adăpostește veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași


Zeci de autobuze pline cu pelerini sosesc zilnic din toată ţara în Capitala Moldovei pentru a se închina la racla Cuvioasei Parascheva. Majoritatea credincioșilor se roagă pentru sănătate şi iertarea păcatelor. Cel mai mare pelerinaj din estul Europei va începe oficial mâine.
„Mâine dimineaţă, la ora 06:00 se va citi Acatistul Cuvioasei Parascheva apoi se va ieşi în tradiționala procesiunea în jurul Catedralei”, a declarat preot Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor. Baldachinul unde va fi aşezată racla cu sfintele moaşte este împodobit de 20 de ani de o familie din București.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *