Web Analytics

Pediatria de la noul Spital Mioveni, funcţională de la 1 decembrie

de | 21.11.2019 12:20 | Politica si Administratie

# Conform organigramei, numărul angajaților poate ajunge la 370

De curând s-a stabilit conducerea noului spital din Mioveni. Aceasta este formată din dr. Horia Trăilă (foto), manager interimar, dr. Mirela Chirciu, director medical, şi economist Georgeta Voicu, director financiar-contabil. Această echipă de conducere și-a început deja activitatea în primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani.
5 horia trailaDe menționat că, până la data de 1 decembrie a.c., secțiile Neonatologie și Pediatrie de la spitalul din Călinești vor fi mutate în noua locație de la Mioveni, de care și aparțin. Transferul nu se poate face mai repede deoarece, pentru a evita posibilitatea de contaminare a noului spital din Mioveni, toți pacienții de la Călinești trebuie externați. Drept urmare, în următoarele două săptămâni nu vor mai avea loc nici nașteri în această unitate spitalicească, toate mămicile ce urmează să aducă pe lume bebeluși fiind trimise direct la Pitești. Începând cu luna decembrie însă lucrurile vor intra în normalitate, noul spital din Mioveni oferind servicii medicale atât pentru copilași, cât și pentru viitoarele mămici.

Prima se mută Urgența, în această săptămână

Mai trebuie spus că, în această săptămână, la Mioveni, în noua locație se mută Urgența, iar apoi urmează secțiile de la Călinești. După mutarea Pediatriei urmează secția Interne. Așadar, primii pacienți vor intra pe poarta noului spital la sfârșitul acestei săptămâni, la Urgență. De reținut și că va mai dura câteva luni de zile până se va completa organigrama spitalului, numărul angajaților putând ajunge la 370, pentru că sunt foarte multe specialități noi, începând de la morgă și terminând cu spălătoriile. Practic, s-a mărit capacitatea secțiilor. La toate secțiile, cu excepția Internelor, este nevoie de personal. Spitalul se pregătește ca, la 1 ianuarie 2020, laboratorul de analize să lucreze pe două schimburi, la fel și radiologia. În prima etapă vor merge pe două schimburi, iar când spitalul va ajunge la capacitate maximă, din vara anului viitor, probabil că se va merge pe trei schimburi.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Și cum poți sa opti o angajare