Web Analytics

Pe scuter, sub influența drogurilor

de | 25.05.2023 16:59 | Actualitate, Home

În ziua de 24 mai, în cadrul verificărilor referitoare la un eveniment rutier pe DJ 508, pe raza comunei Teiu, polițiștii rutieri de la Topoloveni au stabilit că unul dintre conducătorii auto se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.

În jurul orei 10:30, polițiștii rutieri au stabilit că un bărbat de 42 de ani, din Teiu, care se deplasa pe un moped, din direcția Rătești spre Negrași, circulând pe centrul părții carosabile, s-a dezechilibrat după momentul în care pe lângă acesta a trecut un autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, din Negrași, care avea aceeași direcție de deplasare, din verificările preliminare rezultând că între cele două vehicule nu a existat contact.

Ambii conducători de autovehicule implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/procurorii-au-ridicat-acte-de-la-mai-multe-primarii-din-arges-firme-si-spitalul-judetean-256523/

În urma evenimentului, bărbatul de 42 de ani a fost condus la spital pentru investigații medicale.

Verificările au relevat că mopedul condus de bărbatul în cauză nu era înmatriculat sau înregistrat în circulație.

De asemenea, în urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența unei substanțe cu efect psihoactiv la bărbatul de 31 de ani care conducea autoturismul. Având în vedere acest aspect, cel în cauză a fost transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, conducere a unui autovehicul neînmatriculat și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *