Pe principiul „prost e cel care plăteşte”. Pomană fiscală de la primarul Ţâroiu

de | 16.06.2017 15:39 | Politica si Administratie

18 taroiu01# Primăria Câmpulung vrea să scutească de penalităţi de 200.000 de euro mai mulţi restanţieri la impozite
An de an, Consiliul Local al municipiului Câmpulung sare în ajutorul restanţierilor la plata taxelor şi impozitelor locale, scutindu-i de plata penalităţilor şi majorărilor de întârziere cu condiţia achitării debitului restant.

Sute de persoane fizice au beneficiat de acest cadou din partea aleşilor locali, puţine cu probleme reale, multe doar cu indiferenţă faţă de obligaţiile fiscale. Şi, fiindcă legea permite, acum se pregăteşte o amnistie fiscală şi pentru persoanele juridice, firme şi asociaţii. Dacă în cazul cetăţenilor impactul la buget nu este prea mare, noua scutire va provoca o pagubă de aproape un milion de lei, peste două sute de mii de euro.

Edilul Liviu Țâroiu – milos cu Lidl și cu turcul țepar de la Grulen

Peste trei sute de contribuabili persoane juridice au datorii mai mari de o sută de lei la bugetul local al Câmpulungului! Este adevărat că, în cazul multora, debitul total – adică restanţa la care se adaugă penalităţile şi majorările de întârziere – nu este foarte mare, situându-se sub zece mii de lei. În asemenea situaţie este de presupus faptul că diverse cauze obiective au provocat întârzierea la plată, iar intervenţia autorităţilor locale poate fi binevenită. Numai că existenţa unor datorii de zeci, sute de mii de lei nu denotă o atitudine de bun contribuabil, ci duce la concluzia că în mod intenţionat s-a ajuns la o asemenea amploare a debitului. Altfel cum poate fi explicat cazul Lidl Romania Societate în Comandită Simplă Chiajna, firmă care, prin punctul de lucru de la Câmpulung, avea, la finalul lunii trecute, o datorie totală de 56.309 lei către bugetul local (debit restant de 15.953 lei şi majorări în valoare de 40.356 lei)! Sau al turcului de la Greton Granit Ve Prekast Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret As FR SRL Bucureşti, proprietar de active la fostul combinat Grulen, cu un rest de plată de 334.826 lei! Se spune că turcul plăteşte, dar firma lui a fost chemată în judecată pentru datorii inclusiv de propria firmă de avocatură…

Roata morii se învârteşte-ţac, ţac, ţac…

Printre marii datornici se află şi Mibos Project SRL Dragoslavele, cu 396.552 lei, firmă care deţine o moară în Câmpulung, Star Tip Company SRL Câmpulung, cu 89.247 lei, Eastern Tour Construct SRL Piteşti, cu 22.207 lei (înregistrată deseori cu datorii de mii de lei şi la apă, şi la gunoi) şi o aşa-zisă Fundaţie Deceneu, cu un debit total de 35.787 lei.
Per total, datoriile de peste o sută de lei sunt în cuantum de peste un milion şi jumătate de lei. Dacă va interveni amnistia fiscală, 787 de mii de lei vor dispărea, dar bugetul va beneficia de plata debitului restant în valoare de peste 800 de mii de lei.

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii