“Pe Minodora o paşte puşcăria pentru că a răpit-o şi a sechestrat-o pe nepoata patriarhului”

de | 17.05.2012 19:24 | Dezvăluiri

# Vadim intervine în apărarea şefului BOR. Surprinzător pentru mine, săptămâna trecută m-a sunat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor. Nu îl mai văzusem de aproape patru ani, din 2008, cînd a venit la Câmpulung în campanie electorală s-o susţină pe Minodora Ilie, care candida atunci din partea PRM pentru un mandat de parlamentar. Acum, Vadim a citit în ziarul nostru despre botezul nepoatei patriarhului şi a ţinut să-l apere pe Preafericitul Daniel şi s-o ocărească pe Minodora Ilie, preşedinta Fundaţiei Omenia şi principala organizatoare a evenimentului mondeno-religios de la Godeni, la care naşi au fost prinţul Paul şi prinţesa Lia. Am profitat de telefonul senatorului Vadim şi am realizat un interviu pe acest subiect din ce în ce mai fiebinte şi care pare a scoate la iveală o întreagă încrengătură de interese.
# Domnule preşedinte, cum comentaţi apariţia publică intempestivă a Steluţei Vişan Ciobotea, despre care se spune că este fiica Patriarhului, şi cum explicaţi dvs protecţia acordată acestei fete de către doamna Minodora Ilie?
– Simplu. Avem de-a face cu Minodora Ilie, o escroacă în fază de delirium tremens. Evident, această femeie este bolnavă. Pe Minodora o paşte puşcăria pentru că ea se face vinovată de sechestru şi răpire de persoană şi de abuzarea unei fete cu handicap sever. Această fată, care nu este a Patriarhului, deoarece eu îl ştiu pe Patriarh de zeci de ani, de când era mitropolit al Moldovei, este în realitate fiica sorei Patriarhului, profesoara de limba franceză Floarea Vişan Ciobotea. Acum, Minodora Ilie a decis să se răzbune. Este stilul ei de securistă – şantajistă. Această femeie i-a cerut Patriarhului să-l facă pe un nepot de-al ei popă în nu ştiu ce comună, aiurea nepot, probabil că a luat bani, că ştiu şi eu cum merg treburile astea, numai că patriarhul a trimis-o la plimbare. Pe urmă i-a cerut Patriarhului să-l dea afară pe un protopop de la Câmpulung, Eugeniu Matei, cunoscut pe acolo, prin Muscel, ca Jenică, şi care nu a acceptat să-i cedeze ei 20 de hectare de pământ, că Minodora e şi geambaşă de pământ. Ăla, probabil, a prezentat dovezi în instanţă că hectarele respective sunt moştenirea familiei sale. Şi pentru că Patriarhul nu s-a făcut preş la picioarele ei şi nu a mai lăsat-o pe ea să aranjeze mitropoliţii, arhiepiscopii şi episcopii în strane şi la protocol, aşa cum vroia ea, ca femeie-comisar ce este, a făcut porcăria asta, pe care nu o crede nimeni. Însă fondul problemei este abuzul grav faţă de o fată lipsită de discernământ. Această fată, pe care nu o cunosc personal, a fost dată de către Minodora Ilie pe mâna unui grăjdar care mătură la câini, pe acolo pe la Godeni, şi care i-a făcut un copil (este vorba de Costel Ispas, fost îngrijitor la adăpostul de câini “Codiţă şi Bobiţă” de la Godeni, patronat de preşedinta Fundaţiei Omenia, Minodora Ilie, n.red). În orice ţară civilizată din lume, pentru o căsătorie civilă este nevoie de un certificat medical. Întreb şi eu ce fel de certificat medical a prezentat acest copil (Steluţa Ciobotea are 34 de ani,  n.n), care are un handicap grav? Aici este vorba de un fals grosolan. Am mai aflat, de asemenea, şi că Minodora mai minte că sora Patriarhului ar fi falsificat certificatul de handicap, ca să pună mâna pe averea acestei copile. Trebuie să fii sifilitic la cap ca să inventezi o poveste ca asta. Floarea, mama Steluţei, este profesoară de franceză, o femeie foarte cultivată, este sora Patriarhului României şi locuieşte într-o casă foarte frumoasă din centrul vechi al Capitalei. Această femeie nu avea nevoie ca,  pentru câteva sute de lei nenorociţi, să falsifice certificatul de handicap al propriei fiice.
# Dumneavoastră pe ce vă bazaţi, când susţineţi că Steluţa nu e fiica patriarhului?  Ştiţi că circulă şi o variantă cum că fata ar fi rodul iubirii din anii şaptezeci, dintre patriarh şi o nemţoaică, pe vremea când actualul Întâi Stătător al BOR nu intrase încă în monahism şi era doar absolvent al Institutului Ecumenic de Teologie de la Bossey, din Elveţia?
– Repet, sunt numai minciuni ale Minodorei Ilie, care va muri în puşcărie. Asta ca să nu mai vorbim de banii negri de la Fundaţia Omenia, în care Minodora a băgat oameni fără măcar să-i întrebe dacă sunt de acord să-şi asocieze numele cu ea. Pe Patriarhul Daniel, fără să-i ia consimţământul, iar pe mine fără să mă întrebe. Ca atare, într-o singură zi, şi eu şi Patriarhul ne-am retras din cloaca ei, prin care filtrează şi spală banii. Ia să se facă o anchetă să se vadă câţi bani a luat aşa-zisa Fundaţie Omenia de la arabul Mohammad Murad, de la Hotelul Grand Phoenicia din Bucureşti. Vă spun eu: bani grei! Promite unora şi altora. Aşa l-a păcălit şi pe prostul ăla de Paul Lambrino, pe care eu l-am pus în gardă. L-am sunat pe Paul şi i-am spus să nu se bage în chestia asta, că Minodora doar îl foloseşte, aşa cum îi bagă ea la înaintare pe toţi. A promis că rezolvă ea la Băsescu şi că îi face rost lui Paul de moşia Broşteni, 40 de mii de hectare de pădure în Nordul Moldovei. De aia l-a şi încuscrit pe Băsescu cu Paul. Şi acum, hodoronc – tronc, ce interes avea Paul să cunune şi să boteze o familie problematică? Este doar interesul hoaştei, de a-i băga la înaintare pe Paul şi pe Lia şi de a forţa mâna Patriarhului, că doar, doar acesta cedează.  Ea nu ştie că Patriarhul e stăpân pe adevărul lui. Nu are niciun copil, nici handicapat, nici normal. Fata asta e copilul sorei sale. Iar fata trebuie ocrotită, nu abuzată şi violată. Ce s-a întâmplat este o problemă de o gravitate excepţională, care, în orice ţară civilizată, se lasă cu ani grei de puşcărie. Fata asta, Steluţa Ciobotea, este folosită pentru ca Minodora să se răzbune pe Daniel şi pentru a-i forţa mâna, că poate o reprimeşte ca să aranjeze ea treburile în Patriarhia Română, aşa cum le-a aranjat vreme de câţiva ani. Patriarhul a eliminat-o de acolo. Are şi Daniel păcatele lui, pentru care l-am certat, dar nu are şi o fată, aşa cum susţine Minodora. În acest caz, patriarhul nu are nicio greşeală. E ca şi cum dumitale, doamna ziaristă, ţi s-ar pune acum în cârcă că eşti fiica lui Râmaru. Minodora i-a răpit patriarhului nepoata şi a sechestrat-o. O duce pe fata asta bolnavă toată ziua la cârciumă să bea. Fata asta, care ia medicamente cu pumnul şi care de abia se mişcă, e dusă la cârciumă până cade sub masă. O controlează o pupăză de 73 – 74 de ani, căreia i-a luat Dumnezeu minţile. Numai că nu îi mai merge. Minodora a dat acum de mine şi eu îi voi rupe picioarele pentru că ea cauzează prejudicii grave Bisericii Ortodoxe, nu Patriarhului, care este un om supus greşelii. De ce târăşte Minodora instituţia Bisericii Ortodoxe în mocirlă, în rumorile ei maladive?
# Ce credeţi, părinţii o vor primi acasă pe Steluţa, după ce a fugit şi a făcut un copil?
– O primesc pentru că o iubesc. Părinţii ei plâng toată ziua. Tatăl ei are diabet şi e dependent de insulină. El a fost cel care a venit şi mi-a adus certificatele medicale ale fetei. Amândoi părinţii sunt suferinzi şi cu un copil bolnav. Floarea Ciobotea are tutelă legală pentru Steluţa. Nimeni nu are dreptul să se folosească de fata asta. Cum a măritat-o Minodora, fără să întrebe tutorele? Este vorba de o căsătorie ilegală. Şi ea şi băiatul acela, Costel Ispas, sunt victimele Minodorei Ilie.
# Totuşi, care este interesul dumneavoastră în această problemă?
– Eu sprijin dreptatea întotdeauna. Dacă nici eu nu l-am ars pe patriarh, atunci când a greşit, nu a făcut-o nimeni. Nici eu nu am mai vorbit cu el după scena pe care a făcut-o la întâlnirea cu episcopii şi arhiepiscopii, de la Sibiu, atunci când i-a dat microfonul lui Băsesecu, să vorbească. Dar e nedrept ce i se întâmplă acum, şi spun asta pentru că şi eu sunt tată de fete. S-a comis un abuz grav împotriva unui copil bolnav şi legile statului nu funcţionează. Ce justiţie e acolo, ce poliţie avem? De ce nu a funcţionat? Familia Floarea Vişan a dat-o în judecată pe Minodora Ilie. Este o suită de legi încălcate în acest caz. Minodora s-a jucat cu focul până s-a ars. Până aici a ţinut cariera ei de ticăloasă. În 1990 s-a culcat cu Ion Raţiu. Putea o femeie normală să se culce cu mortul viu din lada goală, de sub scara fără cârpe? S-a întors ţara cu fundul în sus. Să nu uităm şi de cazul Ţapu, cu Ţigareta II. Era lângă Ţapu, îi ciugulea din palmă, pardon din copită, şi l-a turnat la zece noaptea. E o ticăloasă, care nu are pic de caracter.
# Şi totuşi, în 2008, Minodora Ilie a fost candidatul PRM la parlamentare pe zona Muscel. Dvs personal aţi venit la Câmpulung să o promovaţi.
– Nu eu am făcut listele în teritoriu. M-am amestecat numai la Bucureşti, unde depăşiseră un pic măsura. La ora la care a candidat Minodora din partea PRM, nu ştiam nici zece la sută din ceea ce ştiu acum despre ea. Această femeie a trăit numai din trafic de influenţă. Nu am văzut ciumăfaie mai mare decât asta! Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii