Pe 26 iunie încep Zilele Oraşului Mioveni

de | 24.06.2015 21:01 | Actualitate

Orașul Mioveni, prin Primăria, Consiliul Local Mioveni și Centrul Cultural Mioveni vor organiza în perioada 26 – 29 iunie, o serie de manifestări prilejuite de Zilele Orașului. Localitatea va împlini 530 de ani de atestare documentară.

La acest eveniment vor participa delegații din orașele Petrich – Bulgaria, Debovo – Bulgaria, Silifke – Turcia și Solin – Croația.
# Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc vineri, 26 iunie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni.
Atunci va avea loc o lansare de carte: „FC Argeș, 60 de ani în fotbalul de performanță (1953 – 2013). Un secol de performanță (1915 – 2015)” a autorului Sevastian Tudor, editată și tipărită la Tipografia Mioveni.
Tot atunci va avea loc și inaugurarea ceasului donat de către Ligourio, din Grecia către Mioveni, ce va fi expus lângă Catedrala ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.
De la ora 17:00, pe Strada Tudor Mușatescu va avea loc o expoziție de mașini de raliu și mașini istorice, precum I.M.S., Dacia 1100, Dacia 1300, Trabant, Lada, Ford Taunus, Mercedes M170V, precum și alte mașini din gama Dacia.
De la ora 19:00, va avea loc un spectacol folcloric pe scena din Centrul Civic, urmând să participe Ansamblul „Plai de Dor”, precum și soliștii Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu. Aceștia vor fi urmați de Elisabeta Turcu și Nicolae Furdui Iancu, alături de Taraful „Crai Nou”.
# Sâmbătă, 27 iunie, începând cu ora 12:00, vor avea loc la Centrul Cultural Educativ, un seminar și un workshop de fotografie, precum și o expoziție a acestora în holul Primăriei orașului Mioveni.
De la ora 19:30, pe scena din centrul civic va avea loc Ziua Majoratului. Tinerii care serbează majoratul anul acesta, vor fi premiați de către Primăria Mioveni.
Începând cu ora 20:00, va avea loc un spectacol în care vor participa DJ Show, Iulian Florea, Alex Tatu, Cristian Teodorescu, Ștefania Vorovenci, Ion Moise Bădulescu, Valentin Poenariu, What`s up și Antonia. De la ora 23:00 va fi organizat un superb foc de artificii.
# Duminică, 28 iunie, începând cu ora 8:00, la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni vor avea loc slujbe religioase, Utrenia, precum și Sfânta Liturghie, urmând ca de la ora 12:30, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni să aibă loc Festivalul internațional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, Ediția a XXIII-a.
De la ora 17:00, se va ține Slujba Vecerniei la Catedrală, acolo unde va participa Grupul „Anastasis” din București.
Începând cu ora 20:00, pe scena din centrul civic va fi organizat un spectacol folcloric, în deschidere urmând să evolueze Ansamblul „Plai de Dor”, Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu, iar de la ora 20:30, va urca pe scenă, Nelu Ploieșteanu și taraful.
# Luni, 29 iunie, de la ora 8:00, va avea loc Hramul Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Utrenia și Sfânta Liturghie.
Denis Grigorescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii