Web Analytics
scris luni, 02.01.2023

Paznicii din Argeș, luați la control de polițiști

La finele anului 2022, poliţiştii din cadrul compartimentelor Sisteme de pază din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și verificarea legalității funcționării furnizorilor de servicii de securitate private.

Paznicii din Argeș, luați la control de polițiști

A fost verificat modul de organizare a pazei la 6 obiective de diverse categorii, fără a fi constatate nereguli.

Citește și: Rotativa guvernamentală între PSD şi PNL. Cine va fi noul premier

De asemenea, a fost verificată și respectarea consemnului general și particular al postului de către agenții de securitate, fiind verificați aproximativ 20 de agenți de pază

Au fost verificate: 

– calitatea sistemelor de supraveghere video și conformitatea referitoare la perioada de stocare a imaginilor;

– respectarea normelor referitoare la manipularea valorilor monetare, funcționarea sistemelor de alarmă cu senzori;

– modul de realizare a intervenției la obiectivele asigurate cu servicii de monitorizare și intervenție;

– respectaea consemnului general și particular al postului în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către agenții de pază.

La toate unitățile verificate de polițiști, au fost realizate instruiri cu privire la modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază, referitor la respectarea consemnului general și particular, precum și instruiri referitoare la manipularea și depozitarea valorilor monetare de către reprezentanții agenților economici.

În urma verificărilor, în seara zilei de 29 decembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au constatat că un bărbat de 52 de ani, din Pitești, având calitatea de agent de securitate, se afla sub influența alcoolului în timpul desfășurării activității. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 300 de lei, conform Legii 333/2003, urmând să fie informată autoritatea emitentă a Atestatului profesional în baza căruia cel în cauză își desfășoară activitatea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...