Web Analytics
scris vineri, 06.03.2020

Patruzeci de autobuze electrice vor circula pe străzile Piteștiului

 

Patruzeci de autobuze electrice vor circula pe străzile Piteștiului

Primăria Municipiului Pitești a depus documentații și a parcurs procedurile impuse de lege în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile pentru un număr important de proiecte cu aplicabilitate în mai multe domenii și sectoare de activitate.

Suma totală a proiectelor eligibile acceptate la finanțare este de 379.161.000 lei. Alte proiecte au fost finalizate ca documentație și au fost depuse pentru analiză și evaluare, aflându-se în stadii diferite de implementare.

Unul dintre proiectele cu impact major asupra municipiului Pitești este în procedură de achiziție, patruzeci de autobuze electrice de 12 metri urmând a fi achiziționate pentru furnizarea serviciilor de transport public în sistem integrat, eficient şi accesibil.

Finanțarea, care a fost semnată în data de 2 septembrie 2019, este în valoare de 134 milioane lei, contribuția municipalității fiind de numai 2%.
Noile autovehicule vor fi introduse pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B, urmând, într-o altă etapă, să fie înlocuite și cele de pe alte linii de transport.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), fără etaj, facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros.

Procedura de achiziție a celor 40 de autobuze și a stațiilor de încărcare se derulează de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de lider de proiect.

Patru operatori economici au depus oferte în SEAP în cadrul procedurii de achiziție, acestea fiind, în prezent, în evaluare tehnică la MADR. Proiectul este implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Distribuie!

0 Comentarii