Web Analytics

Patrulă permanentă pe Transfăgărășan pentru reducerea timpului de intervenție în situații de urgență

de | 5.08.2016 07:50 | Actualitate

Începând de săptămâna aceasta, mai exact de joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Instituției Prefectului, a reușit operaționalizarea unui punct de lucru temporar pe Transfăgărășan, la Baza Salvamont ”Cota 2000” .
Înființarea acestui punct a fost necesară pentru a reduce timpul de răspuns la situațiile de urgență apărute în zonă deoarece, în judeţul Argeş, Transfăgărășanul are cel mai sever parcurs, constând în pante mari şi curbe extrem de periculoase, iar cea mai apropiată subunitate de pompieri era Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, la o distanță de aproximativ 86 km. Toate acestea făceau ca  timpul de răspuns la situații de urgență să  ajungă uneori până la două ore.
Acest punct de lucru temporar va asigura intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7.C.  – ”Transfăgărășan”, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu)  și va funcționa pe perioada cât DN 7.C.  – ”Transfăgărășan” va fi deschis, în fiecare an.

” Salvamontul se va ocupa strict de ceea ce ii revine, anume accidentul montan, cu imensul avantaj al ambulanței imediate, lângă noi”, precizează Ion Sămduloiu, șeful Salvamont Argeș.
Punctul de lucru este  încadrat cu o autospecială cu apă și spumă de medie capacitate, cu modul de descarcerare  și prim-ajutor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, deservite de 5 subofițeri care vor executa serviciu operativ 24/7
DN 7 C ”Transfăgărăşan” face legătura dintre municipiul Curtea de Argeş, Judeţul Argeş şi localităţile Cârţişoara şi Avrig din judeţul Sibiu, fiind practic un drum de tranzitare a Masivului Făgăraş de la Nord la Sud, reprezentând o zonă turistică de excepţie şi deosebit de atractivă, mai ales pe timpul sezonului estival. Traseul este extrem de dificil de parcurs de către orice fel de vehicul, cuprinzând porţiuni cu curbe periculoase, cu pante mari, pe alocuri fiind neprotejat cu parapeți.
Vorbim, totodată de un drum foarte periculos.  Numai în ultimii ani, pe traseul respectiv au avut loc numeroase evenimente, accidente şi situaţii de urgenţă care au necesitat o intervenţie rapidă, fie pentru descarcerare,  acordarea primului ajutor medical sau pentru acţiunile de căutare-salvare a unor persoane. Isabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii