„Patru nunţi şi-o înmormântare” la ultimul Birou Judeţean PSD

de | 19.09.2013 13:50 | Dezvăluiri

# Deputații Mircea Drăghici și Radu Vasilică s-au certat la cuțite, vinerea trecută, pe data alegerilor la organizația  de tineret  # Primul a cerut amânarea alegerilor pe motiv că are nuntă cu Georgiana Popescu, iar al doilea  a refuzat-o, invocând o pomană în memoria tatălui pentru săptămâna următoare.

Ședință cu tunete, fulgere și alte fenomene politice periculoase vinerea trecută, în biroul județean de conducere al PSD. Apele s-au revărsat ca în comuna Pechea din Galați, iar pe pesediști era să-i apuce strechea, după ce deputații Mircea Drăghici și Radu Vasilică au dat frâu liber dușmăniei și rivalității sincere și curate pe care și le poartă. Sămânța scandalului a încolțit în jurul datei pe care deputatul Vasilică, încă președinte al organizației de tineret a PSD, a stabilit-o pentru conferința județeană de alegeri în care va preda ștafeta la șefie: 21 septembrie. Adică exact cu o zi înainte de nunta în care deputatul Drăghici își va uni destinele prin căsătorie, la Palatul Știrbey din București, cu Georgiana Popescu, una din vicepreședintele organizației de femei a PSD-Argeș. Data cu pricina a fost mărul discordiei, iar asta pentru că ambii deputați, care se visează într-o bună zi chiar președinți ai organizației a bătrâne de pesediști, au propriile interese în ce privește conducerea lotului de juniori ai partidului. Chiar dacă se retrage, Vasilică vrea să-și propulseze favoritul la șefia OT-PSD, în persoana finului său, Teddy Achim, care să-i facă jocurile pe mai departe. De partea cealaltă, deputatul Drăghici are la rândul său ceva de spus în această privință, unele surse din partid vorbind că ar vrea s-o înscăuneze la șefia tineretului chiar pe viitoarea sa soție, Georgiana Popescu. Altfel spus, o bătălie politică pe familii. De aici și încrâncenarea cu care se poartă între cei doi deputați. Mircea Drăghici a propus în biroul județean amânarea cu o săptămână a conferinței de alegeri la tineret, aducând ca motiv nunta pe care o are programată pe 22 septembrie. Radu Vasilică nici n-a vrut să audă, spunând că nunta nu poate fi un motiv de amânare, ba chiar plusând că, dacă ar lungi termenul cu o săptămână, el însuși ar avea … pomana în memoria tatălui său, sâmbăta cealaltă. Situație tragi-comică deci cu toată această dispută, care te cam duce cu gândul la filmul „Patru nunți și-o înmormântare”, numai că totul nu s-a petrecut în sala de cinema, ci în ditamai biroul județean PSD, înțesat de monștri sacri ai politicii argeșene. Fără doar și poate, de ipocrizie au dat dovadă ambii deputați. Vasilică, pentru că, după ce tot amână de un an și jumătate o conferință la tineret, de-a ajuns deja cel mai „bătrân” tânăr pesedist din țară, a pândit momentul s-o organizeze taman cu o zi înainte de nunta marelui său rival din partid. Iar Drăghici, pentru că, sub pretextul propriei nunți, de care știa oricum cu multă vreme înainte, solicită o amânare tocmai pentru a reuși să coopteze mai mulți adepți de partea sa și a Georgianei, ori a altui candidat pe care și-l dorește la conducerea OT-PSD.

Președintele Nicolescu i-a pus la punct pe deputații certăreți

Situația penibilă creată prin cearta celor doi deputați l-a înfuriat chiar și pe președintele Constantin Nicolescu, care n-a ezitat să-i altoiască pe amândoi, acuzându-i că, prin această atitudine de cocoșei, pot să rupă partidul în două. Pe Radu Vasilică l-a avertizat să se potolească odată cu comportamentul de rebel și cu jocurile copilărești de culise, iar lui Mircea Drăghici i-a spus să termine cu aroganțele și accesele de șefie, pentru că nu prin astfel de metode va reuși să se impună vreodată ca lider în partid. De altfel, Nicolescu a spus foarte limpede că s-a săturat să i se tot spună de la București că la Argeș s-a instalat beția puterii, fiecare umblând de capul său și pe mai multe cărări pe la porți înalte din partid, să tragă sfori pe unde apucă, unii sperând că-i va pune cineva șefi peste capul tuturor. „Să nu credeți că nu știu pe unde vă duceți și ce spuneți pe la București. Chiar cei la care vă duceți îmi spun și mă întreabă ce se întâmplă la Argeș, a luat-o lumea razna? Nu faceți niciun fel de impresie bună prin această atitudine, ba dimpotrivă, ne șubrezim cu toții, în loc să fim uniți și să ne luptăm pentru interesul nostru ca județ”, este esența reacției președintelui Nicolescu. Parcă mai iritat și dezamăgit ca niciodată, că tocmai cei pe care i-a crescut și ajutat de tineri în politică, sunt astăzi atât de dezbinați și avizi de putere, încât ar fi în stare nu doar să-și rupă gâtul unii altora pentru asta, dar să rupă chiar și tot partidul.
M. BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii