Web Analytics

Patru firme sunt interesate de construirea noului pod de la Moşoaia

de | 11.10.2017 19:08 | Politica si Administratie

18 MosoaiaDupă ce, în vara acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a făcut publică lista investiţiilor şi sumele alocate acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Primăria Moșoaia a depus, în cadrul acestui program, trei proiecte: unul pentru construcţia unui nou pod în zona Parc 2 Bis, unul pentru finalizarea lucrărilor la noua şcoală şi un altul pentru reabilitarea Căminului Cultural Smeura.

„Numărul uriaş de proiecte depus la nivel naţional a făcut ca Ministerul Dezvoltării să fie nevoit să selecteze doar pe cele de maximă necesitate. Astfel, Moşoaia a primit acceptul la finanţare pentru cel mai urgent dintre proiecte, şi anume cel care prevede demolarea vechiului pod peste râul Teleorman din zona Parc 2 Bis şi construirea unuia nou care să asigure traficul rutier în bune condiţii către două din satele comunei – Bătrâni şi Lăzăreşti”, explică primarul comunei Moșoaia, Florea Ene.

2,3 milioane lei pentru realizarea proiectului

Actualul pod ce urmează a fi demolat are o structură de lemn şi este degradat. Deşi acesta a fost consolidat cu o structura metalică, improvizată, pentru a putea fi ţinut în circulaţie, acesta nu prezintă siguranţă în exploatare. Astfel, este necesară construirea unui nou pod pentru asigurarea circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de siguranţă. Astfel, prin PNDL comuna Moşoaia a primit o finanţare în valoare de 2.380.901,27 lei pentru realizarea proiectului „Demolare și construire pod rutier Parc 2 Bis, peste râul Teleorman, în comuna Moșoaia, județul Argeș”.
 Reprezentanţii Primăriei nu au pierdut vremea şi, la doar câteva zile după ce au primit vestea că MDRAP va finanţa investiţia, au lansat licitaţia pentru lucrările de execuţie.  ”În prezent, procedura de atribuire se află în faza evaluării ofertelor, comisia de licitaţie trebuind să analizeze atent propunerile a patru societăţi de construcţii care şi-au manifestat interesul pentru punerea în aplicare a proiectului de construire a unui nou pod în Parc 2 Bis. După ce va fi desemnat câştigătorul licitaţiei, lucrările vor putea fi demarate, constructorul având la dispoziţie 36 de luni pentru a demola vechiul pod şi a construi unul nou”, mai spune edilul șef de la Moșoaia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii