Web Analytics
scris joi, 26.11.2020

Patru călugări au fost unşi în monahism la Mănăstirea ”Negru Vodă”

Mănăstirea ”Negru Vodă” din Câmpulung a fost, vineri seara, locul în care a avut loc ceremonialul de hirotonire a patru candidați. Au fost, astfel, unși în chemarea monahală Iacov, Rafael, Nataniel și David. Dintre aceștia, cel mai tânăr are 21 de ani, iar cel mai vârstnic – 68. Un student la Teologie, un masterand în Psihologie aplicată, un pictor și un profesor de biologie au decis să lase deșărtăciunea lumească și să îmbrace haina monahală.

Patru călugări au fost unşi în monahism la Mănăstirea ”Negru Vodă”

Slujba de călugărire este emoționantă și greu accesibilă laicilor

Momentul oficial al tunderii în monahism este unul încărcat de emoții și de simbolism și nu oricui îi este dat să asiste la așa ceva. Candidatul este întins la pământ în semnul crucii şi îmbrăcat doar cu o haină albă, care reprezintă cămaşa bucuriei lui. Tunderea în monahism se face în prezenţa unui naş, tot călugăr, care-l poartă pe viitorul monah sub mantia lui, fiindu-i îndrumător și sprijinitor tot restul vieţii, la fel ca şi naşul de la botez. În afară de stareții de la ”Negru Vodă”, Valea Lupului și Cetățuia, arhimandritul Caliopie Ichim a fost pentru prima dată nașul spiritual al unui candidat la călugărie.
Citește și Se pregăteşte instalarea noului stareţ de la Mănăstirea ”Negru Vodă” din Câmpulung
Citește și Starețul de la ”Negru Vodă” va fi înmormântat sâmbătă la Câmpulung
De altfel, Caliopie este responsabilul pe monahismul din Argeș. Trei dintre cei tunși în monahism vineri vor rămâne la ”Negru Vodă” pentru întărirea obștei slăbite după moartea starețului Serafim Caiea. Al patrulea are alte ascultări de făcut, acesta fiind și întemeietorul paraclisului universitar. De mult timp nu a mai avut loc călugărirea atât de multor candidați, știut fiind că rândurile monahilor au început să se subțieze. Slujba a fost oficiată de ÎPS Calinic și arhimandritul Caliopie Ichim.

Distribuie!

17 Comentarii

  1. Al patrulea este Rafael Vintilă de la Parcursul Universitar din Pitești. Am inteles acum. Doamne ajută! Oricum dânsul nu intră sub ascultarea arhimandrutului Ichim Caliopie, om care s-a zbătut zeci de ani să ne convingă pe toți că nu este un criminal.
    Intru mulți ani!

    • Intreb și eu, de ce a fost promovat în secret si de unde si pana unde relatia lui cu Caliopie?
      Trebuia sa fie uns in prezenta a sute de persoane?

      • Secret? Păi nu , tu faci o confuzie. Se observă clar că nu ai o cunoștință despre actele săvârșite în biserica ortodoxă.
        Tu vorbesti de slujbă de ridicare in rang, unde participă un număr mare de oameni, curioși, familie, săteni, comunitate.
        Aici fiind vorba de o simplă tundere in monahism, fiind și treapta întâi, adică cea mai de jos, nu se obisnuiesc să vină un public așa numeros. Si încă un argument, important , reține ( ! ) , important, este acela că fiind pandemia de Coronavirus , numărul participanților este foarte limitat. Alt subiect, nu există relația cu domnul Ichim Caliopie. Doamne ferește!
        Domnul stareț să fie sănătos,atât.

        • Eu am inteles ca nu mai face ca preot si ca face fise ca psiholog. Traieste si dintr-o carte publicata recent.

          • Umbla cu un prostanac Ghetea

          • Andrei, înțelegi mult și extrem de prost . Vis a vis de carte, cred că ești destul de matur și ști și tu că dintr-o carte care are prețul 9 ( nouă ) lei, nu se trăiește. Nu este Mircea Cărtărescu. Asta ți-am zis, dacă nu cumva esti un naiv și crezi orice.

      • Domnule Adi dar pareti goarte pregatit verbal, sunteti avocat?

        • Domnule Andrei, nu sunt avocat.
          Sunt o cunoștință a călugărului Rafael, celui căruia îi tot aduc unii acuzații puerile pe aici, desprinse din Kafka.
          Adevarul întotdeauna iese la suprafață precum picătura de ulei din apă.
          Iar adevărul trebuie spus tot pentru a fi un adevăr.
          Nu cred că acest călugăr va deranjat pe voi cu ceva și mai cred că dacă l-ati cunoaște, ați avea alte opinii.
          În rest, numai de bine !

  2. Nu pot sa cred…, preotul Rafael era un om deschis

  3. Acest parintel Rafael este casatorit in Timis

    • Are un baietel de 9 ani, se numuesti Victor Emanuel. O sa vin eu la Episcopie si la bunicul Calinic

      • Si Calinic cati?

        • Dar nu inteleg ce atât bați monedă pe o chestiune care nu are legătură cu calitățile IPS Calinic?
          Este știut faptul că până să ajungă celib, a fost căsătorit, soția sa murind. Ce tot vrei tu să ne vinzi gogoși?
          Știm multi situația dansului și nu are pete așa cum ai vrea să pară.

          • Dar Rafael este argesean sau este ruda cu Caliopie?

          • Rafael Vintilă este la origine din Pitești. Nu este rudă cu IPS Calinic.
            Rudele lui sunt o parte din zona Mioveni, o parte din Câmpulung Muscel. Nu are legătură cu Timișoara și nu are efect ideea că ar avea moștenitori ptr că important este ce se întâmplă după tunderea in monahism.
            Dar cand una lume nu cunoaște regulile bisericești, vin eu și îi informez. Asa că, hai să nu mai aruncăm minciunele pe piață că nu ține. Eu il cunosc foarte bine pe acest călugăr și nu permit nimănui să îi stirbească din imagine. Va puneti cu cine nu trebuie.

  4. Rafael Vintilă nu este căsătorit, fără urmași pentru că are in jur doar 27 de ani . Nu are legături cu Timișoara.
    Se pare că mulți dintre voi vă trageți de șireturi cu IPS Calinic . Nu sunteti vrednici. Mai bine dați cu trasul de șireturi in legătură cu cazul de acum câțiva zeci de ani al lui Caliopie, care vrea el vrednicia de Episcop.
    Si să revin la subiectul principal, Rafael Vintilă, călugăr ortodox, prezintă un real succes al Episcopiei Argeșului și Muscelului, în prezent fiind catalogat un posibil viitor mare monarh ortodox. Cine doreste să îi distrugă imaginea, poate suporta consecințele legilor civile și penale.

  5. Profesorii de biologie nu erau cu maimutele?