Web Analytics
scris luni, 23.10.2023

Patru argeșeni, amendați într-o zi pentru delicte silvice. Opt metri cubi de lemn – nejustificați!

Din nou despre delicte silvice! Duminică, 22 octombrie, polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, care dețineau sau transportau material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală și fără acte specifice de însoțire a transpoartelor respective.

Patru argeșeni, amendați într-o zi pentru delicte silvice. Opt metri cubi de lemn – nejustificați!

Citește și: Se schimbă regulile în asistența socială: apare Venitul minim de incluziune! Prefectul dă explicații

Prin urmare, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, însumând 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și a fost confiscat un volum total de aproximativ 8 metri cubi de material lemnos care nu a putut fi justificat.

Biroul de presă al IPJ Argeș ne prezintă și un exemplu: polițiștii din Stâlpeni au depistat un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, care transporta 3,1 metri cubi de material lemnos (anin) cu o autoutilitară, pe raza localității Dârmănești, fără a deține documentele justificative la care am făcut referire.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *