Web Analytics

„Patru anotimpuri la Buenos Aires”, la Filarmonica Pitești

de | 30.01.2023 13:46 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești organizează joi, 2 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției revin pianista Andreea Stoica și violonistul Răzvan Stoica, soliștii care vor interpreta „Patru anotimpuri la Buenos Aires” de Astor Piazzolla (aranjament Janssen). În partea a doua, publicul va audia „Simfonia nr. 40 în sol minor” de W.A. Mozart. 

Violonistul Răzvan Stoica este născut într-o familie de muzicieni. Și-a finalizat studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, și arta dirijorală. Este singurul român ce a câștigat, în cei 46 de ani de când se desfășoară, concursul „New Talent” de la Bratislava, desfășurat sub egida Uniunii Europene de Radio și acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam,  cântă pe o vioară Stradivarius, veche din 1729, pe care a obținut-o în urma unui concurs. 

Citește și: De astăzi, cazierul judiciar se poate obține online, gratuit

Andreea Stoica a început studiul pianului de la cinci ani, un an mai târziu fiind admisă, ca un copil-minune, la Liceul „George Enescu” din Bucureşti. La 12 ani debutează, ca solist concertist, cu Orchestra Bucureşti. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi participă la cursuri de masterclass în Italia, Germania, Olanda şi Coreea. Susţine recitaluri şi concerte în turnee din Europa şi Japonia. Este solist concertist la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, alături de fratele său, Răzvan Stoica.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *