Web Analytics
scris joi, 29.11.2018

Patronul de la Ronera Rubber acuză că i s-a facturat consum de apă cât jumătate din lacul Bascov

# Scandalul facturii de 660.000 lei. Gentea a cerut demisia şefului de la Apă Canal # „Nu pot să le acopăr eu la sfârșit de an pierderile celor de la Apă-Canal. Cineva a avut o inițiativă interesantă, dar…”, adaugă omul de afaceri Dumitru Radu despre calculul aberant al celor de la Apă Canal  # Directorul de la Apă Canal s-a enervat când i-am cerut un punct de vedere și a avut un comportament incalificabil, aruncându-ne la final: „Nu vă declar nimic. E vorba de protecția datelor personale”  # Cine minte și cine ascunde ceva în acest scandal uriaș cu acuzații grave și conotații penale?

Patronul de la Ronera Rubber acuză că i s-a facturat consum de apă cât jumătate din lacul Bascov

Acum aproape două luni, Cristian Gentea, liderul consilierilor locali social-democrați din Consiliul Local Pitești, făcea acuze legat de faptul că în Pitești s-ar fura masiv apă sub oblăduirea unor șefi de la Apă Canal, cerând în acest sens și un raport scris din partea conducerii societății. Și cum de la Apă Canal a primit doar câteva rânduri în loc de un raport detaliat, Cristian Gentea a răbufnit la ultima ședință de Consiliu Local de săptămâna trecută, adăugând că este deranjat de modul în care este tratat de cei de la Apă Canal. „Nu observă nimeni că o societate consumă mai mult la un moment dat, iar apoi mult mai puțin? Vreau să se facă treabă la Apă Canal, nu să fie ținuți în brațe cei care fură apă”, a spus Cristian Gentea. Și exact asta am vrut să aflăm, cine sunt firmele care fură apă, precum și cine le ține în brațe, dacă le ține, de la SC Apă Canal Pitești.

Ce spune directorul Ronera Rubber privind factura de 660.000 lei la apă: „E un calcul utopic făcut de cei de la Apă Canal, calcul tâmpit de-a dreptul”

Am stat de vorbă cu Dumitru Radu, directorul general Ronera Rubber, legat de factura de 660.000 lei emisă de Apă Canal pentru consumul de apă pe două luni. ”E o utopie să ai o medie de 200-250 mc consum de apă pe lună. Când au făcut calculul, au ieșit 66.000 mc, adică 660.000 lei, este jumătate din lacul de acumulare Bascov! E un apometru în curtea societății. M-au anunțat cei de la Apă Canal că apometrul e defect și că citirea a fost făcută cu două luni în urmă. Am luat un apometru nou, am dat 800 lei pe el. Iar consumul estimat de cei de la Apă Canal în perioada asta, în loc să fie media consumurilor anterioare, de 270 mc/lună, înmulțite cu doi sau cu trei, cu cât vreau ei, s-a ajuns la 66.000 mc. Au făcut un calcul care este hilar în sine. Adică au numărat ei câte dușuri, câte chiuvete și câte toalete avem la firmă, au înmulțit cu 250 de angajați, ca și când acești angajați făceau c…a simultan la 33 de WC-uri și se spălau simultan la nu știu câte cabine de duș! Este un calcul tâmpesc de-a dreptul. Și au ajuns la consumul acesta halucinant, de 66.000 mc pe două luni. I-am atenționat prin avocați că trebuie să reconsidere factura în domeniul raționalului. Sunt două luni de când am pus contorul nou și acesta a înregistrat 560 mc pe două luni, adică 280 mc pe lună. Una e să pui consum de 500 mc pe lună și să îți dea 1.000 mc și alta e să îți dea consum de 66.000 mc pe două luni. N-am putut să fiu de acord cu acest calcul, pentru că e utopic. Am făcut o adresă la Apă Canal și au termen să îmi răspundă pe 29 noiembrie. Este aiurea tot, e un joc ca în Kafka”, spune Dumitru Radu.

„Am avut senzația de la început că sunt chemat la SC Apă Canal ca un infractor de rând, să dau cu subsemnatul”

Tot directorul general de la Ronera Rubber ne-a mai declarat legat de factura emisă pentru un consum de 66.000 mc de apă: ”Este o reacție ca urmare a faptului că nu am fost suficienți de docili când s-a scris primul proces-verbal, în luna septembrie, de 8000 mc, care era, de asemenea, utopic, și că nu am mers la o reconciliere. Procesul-verbal de 66.000 mc a fost scris în octombrie. Nu pot să le acopăr eu la sfârșit de an pierderile celor de la Apă-Canal. Cineva a avut o inițiativă interesantă, dar… Nu sunt nici infractorul de serviciu, sunt abonatul lor de 20 de ani, nu am avut vreodată probleme cu plata. Nu meritam un asemenea tratament de infractor din partea celor de la Apă Canal, chiar dacă a fost un accident cu acel apometru defect. Însă evoluția ulterioară a lucrurilor nu ține de rațional. Am avut senzația de la început că sunt chemat la Apă Canal ca un infractor de rând, să dau cu subsemnatul. E un tratament pe care nu îl înțeleg. Nu voi merge la niciun fel de conciliere cu cei de la Apă Canal”.
Legat de factura pentru 66.000 mc emisă celor de la Ronera Rubber, primarul Cornel Ionică spune că ”această cantitate este astronomică, 66.000 mc înseamnă practic un râu. Necunoscând însă toate elementele, e greu să mă pronunț, dar ca cifră e uriașă”.
Am stat de vorbă privind factura uriașă emisă celor de la Ronera Rubber și cu consilierul local Cristian Genea: ”Eu am văzut un tabel în care firma respectivă figura anul trecut cu un consum de 1.700 mc de apă pe lună, a fost o perioadă lungă. Și apoi am văzut în acest an un consum mult mai mic, de 200 mc lunar, dacă nu mă înșel. Am văzut că această firmă s-a dezvoltat. Dacă se dovedește că factura a fost greșită, trebuie să plătească cei care au calculat-o, pentru că, dacă e așa, ar fi și un prejudiciu de imagine pentru firma respectivă”.
Legat de faptul că anul trecut ar fi avut un consum de 1.700 mp de apă pe lună, așa cum spune Cristian Gentea, Dumitru Radu, managerul Ronera Rubber, ne-a declarat că „în contractul cu Apă Canal scrie că pot să folosesc apă pentru menaj și pentru procesul tehnologic. Consumul de apă nu are legătură cu personalul, numărul de angajați este cam același. Productivitatea nu a influențat consumul de apă. Consumul mediu lunar la firmă, anul trecut, a fost de 276 metri cubi”.
Oricum, dincolo de declarațiile interlocutorilor noștri, este clar că ceva e putred undeva. Și fie că e vorba de furturi de apă la unele companii, fie de facturi umflate, cei responsabili trebuie să plătească.

Reacţie incalificabilă a directorului Marinescu de la Apă-Canal: „Aţi fost trimis cu dedicaţie!”

Așa cum este normal, am dorit să luăm un punct de vedere și de la Mihail Marinescu, directorul Apă Canal 2000 SA, legat de afirmațiile lui Cristian Gentea, precum și legat de faptul că numele unei firme din Bascov, Ronera Rubber, precum și cel al unui hotel din Bradu, Adelin, sunt vehiculate că s-ar afla în culpă. Numai că atunci când i-am spus temele asupra cărora dorim să discutăm, directorul Mihail Marinescu a sărit ca ars, spunând: ”Ați fost trimis cu dedicație! Nu vă declar nimic. E vorba de protecția datelor personale”. O atitudine incalificabilă pentru un director de instituție publică. De altfel, întâlnirea noastră cu directorul Mihail Marinescu a durat mai puțin de cinci minute.

Primarul Cornel Ionică: „Nu-mi dau seama de ce a avut această atitudine domnul Marinescu”

Iată ce spune primarul Cornel Ionică legat de atitudinea directorului Mihail Marinescu și de furturile de apă: „Nu îmi dau seama de ce a avut această atitudine domnul Marinescu. El în general este un om pașnic, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să nu colaboreze. Nu este normal să se întâmple asemenea lucruri, unde s-au găsit probleme legate de facturare, de încasare, trebuie să se îndrepte lucrurile. Furturile de apă trebuie eliminate”.

Cristian Gentea: „O asemenea atitudine este tipică pentru directorul Marinescu de la Apă Canal”

Am luat legătura și cu consilierul local Cristian Gentea pentru a comenta atitudinea directorului Mihail Marinescu. ”O asemenea atitudine este tipică pentru directorul Marinescu de la Apă Canal. Eu i-am spus și în Consiliul Local să îmi prezinte un raport detaliat privind furturile de apă, la care omul a început să spună cât de bun e el. Omul evita ce îi spuneam eu”, ne-a declarat Cristian Gentea.

Distribuie!

0 Comentarii