Web Analytics

Patronul Lactate Brădet, de la victimă naţională, la acuzaţii de spălare de bani

de | 4.07.2018 20:58 | Dezvăluiri

5 01 1251# Prim-procurorul Marius Ștefan: „Nu poate spune că nu știe despre ce este vorba”

Marius Badea (foto stânga), patronul Lactate Brădet, are din nou probleme. De data aceasta, cu iz penal. După incendiul care i-a mistuit fabrica și scandalul brânzei cu E.coli, omul de afaceri argeșean se confruntă acum cu un dosar penal, cu acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani, fapte despre care spune că nu știe mai nimic. Însă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş îl contrazice, într-o declarație dată în exclusivitate pentru ziarul nostru.

Îşi revenise financiar după  ce, în 2008, i-a ars fabrica de lactate, construită cu fonduri europene. Anul trecut a reuşit să treacă şi peste imensul scandal al brânzei cu E.coli, scandal în care acuzaţiile privind moartea celor trei  bebeluşi din Argeş şi îmbolnăvirea altor câţiva micuţi s-au  focusat pe brandul său. Ulterior, în condiţiile în care analizele care n-au putut determina vreo legătură directă între produsele sale şi cazurile de Sindrom Hemolitic Uremic la copii, a ajuns să se bucure de un val de susţinere naţională. Rămâne de văzut cum îl va afecta dosarul penal deschis recent, dosar  în care a fost reţinut, apoi eliberat condiţionat, pe o cauţiune uriașă, fixată la  o jumătate de milion de lei.

Prim-procurorul Marius Ștefan: „A fost audiat. Vă dați seama că știe de dosarul penal”

Este vorba despre un dosar în care procurorii estimează un prejudiciu de 910.490 de lei din infracțiunile anchetate, cu acuzaţii pe care Marius Badea a preferat să nu le comenteze, afirmând în spațiul public că nu știe amănunte legate de învinuirile ce i se aduc.
„Este vorba de un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor. Vă dați seama că știe de  dosarul penal. Nu poate spune că nu știe despre ce este vorba. Nu are cum să nu știe, în condițiile în care a fost audiat”, a declarat, pentru Jurnal de  Argeş, prim-procurorul Marius Ștefan.

Acuzat că a conceput un circuit de reciclare a banilor proveniți ilegal

Faptele anchetate de procurori au avut loc în urmă cu 7 ani, în perioada martie-august 2011.
„Se efectuează cercetări penale și față de inculpatul B.M.N., administrator la SC Brădet SRL și SC Quartz Security Controls SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor. În fapt, în sarcina acestuia, în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, s-a reținut că în perioada 31.03.2011-15.07.2011, în calitate de administrator al celor două  societăți comerciale menționate mai sus, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, prejudiciind bugetul cu suma de 253.090 de lei. De asemenea, în perioada 22.03.2011 – 03.08.2011, același inculpat a atribuit o proveniență aparent legală sumei de 657.400 lei, provenită din săvârșirea de infracțiuni, prin conceperea unui circuit de reciclare a acesteia.  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să  înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează, pentru Jurnal de Argeș, prim-procurorul Marius Ștefan, într-un răspuns la solicitarea formulată de redacția noastră.
Am încercat să obținem un punct de vedere și de la omul de afaceri Marius Badea, însă acesta nu a răspuns apelului nostru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii