Web Analytics
scris luni, 10.06.2024

Patriarhul Daniel a votat alături de tineri care au votat pentru prima dată

Patriarhul Daniel a votat la ora 18:00. Prin coincidență, a făcut-o alături de tineri care votau pentru prima oară, informează Cotidianul, scrie activenews.ro. Tot la aceeași oră a votat și protopsaltul patriarhal Mihail Bucă, care a îndemnat la vot cu următorul mesaj: ”Adu Doamne bine prin aleșii tai, că de rău și răi suntem sătui!”.

Patriarhul Daniel a votat alături de tineri care au votat pentru prima dată

Părintele Patriarh și-a exprimat votul la Secția de votare nr. 661 din cadrul Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” din Capitală. Preafericirea Sa a oferit iconițe celor prezenți în secția de votare. Pentru alegerile din anul 2024, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un îndreptar pentru clerici și credincioși privind participarea la alegerile europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale din acest an.

Citește și: Primele rezultate pentru Primăria Pitești: Cristian Gentea, un nou mandat

Peste un milion de tineri, între 18 şi 22 de ani, au votat duminică pentru prima dată. Mulți au venit la urne încă de la primele ore ale dimineții, iar la Iași s-a stat și la rând în campusurile universitare. Unii au venit la vot împreună cu părinții.

Potrivit datelor INS, pentru prima dată, după mulţi ani, avem mai mulţi alegători tineri decât vârstnici. Mai exact, sunt 4.210.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi 3.960.000 de persoane care depăşesc 65 de ani. Adică cu 250.000 mai mulţi tineri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită