Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite în farmacii, în baza prescripției medicului de familie

de | 25.06.2022 13:16 | Actualitate

Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite în farmacii, în baza prescripției medicului de familie. Comprimatele se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicația autorităților.

Ministerul Sănătății anunță că a fost publicat în Monitorul Ordinul de ministru prin care este reglementată distribuția pastilelor de iodură de potasiu. Farmaciile eliberează aceste comprimate numai după prescripția medicului de familie.
Citește și Bărbat înjunghiat în organele vitale, salvat la Spitalul Județean Argeș

Totodată, autoritatea subliniază că ele trebuie folosite numai în cazul unui incident nuclear, după indicațiile autorităților.

În urmă cu două luni, structura condusă de Alexandru Rafila a întocmit un ghid cu sfaturi pentru păstrarea și administrarea pastilelor. Ministrul explica atunci: ”Iodura este un produs care blochează practic încorporarea potenţialului iod radioactiv din atmosferă, în sensul că este mai rapid. Îl administrezi mai rapid ca să blochezi tiroida, care nu mai încorporează iod radioactiv”.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.