Web Analytics

Pastila de frumos. „Parcul Mirilor”

de | 9.09.2021 12:41 | Actualitate, Opinii

Ce nobil gând să creezi o ambianță feerică din alăturarea măiastră a coloritului și gingășiei unor ghirlande de flori pe întinsul verde, proaspăt, al unui covor de iarbă, imagine care să însoțească speranțele, dorințele unor tineri care își încep viața de familie, în una din cele mai fericite clipe ale trăirii surprinse de aparatele de fotografiat și camerele de luat vederi…Chiar dacă nu este încă finalizat, „Parcul Mirilor”, despre acesta fiind vorba, inițiativa face parte dintr-o adiere de aer proaspăt, regenerator, care în ultima perioadă plutește, ca o descătușare, deasupra Piteștiului, o deschidere spre mai bine, mai frumos.

Se distinge parcă o ofensivă a verdelui asupra betonului, un subiect asupta căruia mă voi opri într-un număr viitor. Până atunci amintesc doar că minunatul peisaj arhitectural care se conturează în „Parcul Mirilor” va fi obligat să viețuiască cu cei 38 de „pinteni” de beton-armat aliniați până sub ferestrele blocului alăturat. I-am denumit „pinteni”, dar ce or reprezenta nu știu, în afara, desigur, a unor costuri pe măsură?! Sunt convins că agenda domnului primar Gentea cuprinde numeroase alte obiective de încă și mai mare substanță, cum sunt amenajarea celor 53 ha din Lunca Argeșului, Pădurea Trivale, intrările în oraș, Calea București, stadionul ș.a…

Citește și Pastila de frumos. „Rozariul”

Așa cum premisele o arată, nutresc speranța că în tot ce întreprinde, echipa actuală de edili va fi animată să acționeze pe aceeași partitură, cea mai rațională, lăsând la o parte orice considerente minore de altă natură. Păguboasa sintagmă a suficienței „merge și așa”, întâlnită la tot pasul, sunt convins că va deveni o amintire – considerând-o o piedică majoră în pașii necesari spre doritul oraș „smart” – făcându-și loc, tot mai pregnant, exigența.

Aș adăuga, în numele Simfoniei Lalelelor: Piața Milea, cu denumirea Piața Simfoniei Lalelelor – ca o platformă de cultură a Piteștiului, fără Bingo, ci cu o Casă de Cultură ș.a… Oricum, Simfonia Lalelelor așteaptă un semnal, apropiindu-se plantarea lalelelor, inclusiv „Laleaua Pitești”, iar timpul pentru invitarea potențialilor participanți cu standuri în Expoziția celei de a 43-a ediții, pe care o sperăm la anul, a cam trecut! În final, după câteva mandate, continuând pe aceeași linie, de ce nu, un bulevard, o stradă cu numele Pache Protopopescu (varianta Pitești), precum Bucureștiul a făcut-o în semn de onoare și recunoștință pentru cel mai prolific primar!
Dr. ing. Ilarie Isac

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii