Web Analytics

PAȘTE 2022. Sfânta Lumină va fi adusă în această seară de la Ierusalim

de | 23.04.2022 08:22 | Actualitate

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Citește și: A fost relansată proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor la Autostrada Lugoj –Deva, contract finanțat din Fonduri Externe Nerambursabile

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, citat de Agerpres. Sâmbătă seara, între orele 19,30 – 20,30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Preafericitul Daniel în anul 2009.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă anual de Paşte la Ierusalim când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige. Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

Citește și: Drumul Crucii refăcut de preoți și enoriași, la Topoloveni

Foto: basilica.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *