Web Analytics

Parlamentul European acordă un ajutor de 34 de milioane de euro României, pentru seceta de anul trecut

de | 4.10.2023 17:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Eurodeputaţii au votat, astăzi, în majoritate, oferirea de ajutoare economice din Fondul de Solidaritate, cu o valoare de circa 455 de milioane de euro, pentru trei ţări ale Uniunii Europene recent afectate de dezastre naturale: România, Italia şi Turcia. Asistența Fondului de Solidaritate al UE va acoperi o parte din costurile operațiunilor de urgență și de salvare, cum ar fi repararea infrastructurii deteriorate, securizarea infrastructurii preventive și protecția patrimoniului cultural, precum și operațiunile de curățare. 

Citește și: Anchetă la Spitalul Judeţean Piteşti după dispariția unei cantități însemnate de Fentanil

Astfel, România va primi 33,9 milioane de euro, fonduri pentru “catastrofe naturale majore”, mai precis pentru recuperarea în urma perioadelor recursive de secetă din perioada martie – august 2022, care au afectat semnificativ culturile şi au generat incendii de vegetaţie (au ars peste 160 de mii de hectare de păduri).

Italia va primi 20,9 milioane de euro pentru “catastrofe naturale regionale”, respectiv daunele cauzate de inundațiile şi viiturile din septembrie 2022, în regiunea Marche, care au dus la distrugerea sau deteriorarea infrastructurii și la deteriorarea clădirilor și a bunurilor publice și private deci, implicit, “daune economice considerabile”.

Turcia urmează să primească 400 de milioane de euro, pentru a-şi reface infrastructura şi cele peste un milion de clădiri afectate sau distruse în urma celor două cutremure devastatoare de la 6 februarie 2023 şi celui de la 20 februarie, din regiunea Hatay. PE menţionează că au fost grav afectate drumurile, căile ferate, comunicațiile, sistemul energetic, rețelele de alimentare cu gaze naturale și infrastructura de alimentare cu apă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *