Web Analytics

Parcul ”Lunca Argeșului” va fi animat de cercetași, în acest weekend, prin ”Festivalul Luminii”

de | 5.10.2022 17:13 | Actualitate, Home

Prima ediţie a ”Festivalului Luminii” va avea loc, la Pitești, sâmbătă, 8 octombrie 2022, între orele 16:00 și 20:00, în Parcul ”Lunca Argeșului”, evenimentul fiind un proiect cu tradiție, în România, al Organizaţiei Naţionale ”Cercetaşii României”, adus, în acest an, și în ”orașul lalelelor”, prin Centrul Local ”Dacia Felix”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești.

”Festivalul Luminii – Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte” propune participanților o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice, prin conectarea cu natura, cu jocurile copilăriei, cu lucrurile mici care ne fac viaţa mai frumoasă, într-o variantă specific cercetăşească, organizată de copii, tineri şi adulţi voluntari de toate vârstele.

Cercetașii oferă vizitatorilor festivalului o paletă diversă și inedită de activități – camping cercetăşesc, atelier de noduri, mesaje inspiraționale, schimb de cărţi, atelier de confecţionat gulguțe, ”Copacul cu dorinţe”, ”Joc şi joacă”, face painting, ”Povestea interactivă de seară”, desene pe asfalt, artă stradală, muzică, fotografie, ”Chităreală” – care îi vor ajuta să vadă lumea şi comunitatea în care trăiesc altfel decât au făcut-o până acum. Copiii și tinerii se vor putea manifesta prin diferite forme de artă, organizatorii dorind ca participanții să se deconecteze, timp de câteva ore, de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată.

Citește și Gabriel Cazan lansează mâine, 6 octombrie, „Vremea plânsului”, un roman scris pe timp de pandemie

Prin acest proiect național, Cercetașii României reușesc ca, anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor din multe comunități locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme oraşele sau satele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim lucrurile simple care ne fac mai fericiți. Festivalul este organizat de copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale ”CERCETAȘII ROMÂNIEI” (www.cercetasiiromaniei.ro).

”Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, nu e rezultatul succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când sunteți mulțumiți cu ceea ce aveți și vă bucurați din plin de asta. Priviți partea bună a lucrurilor, în locul celei mai puțin bune. Dar adevărata cale de a fi fericit este prin a-i face pe ceilalți fericiți. Încercați să lăsați lumea un pic mai bună decât era atunci când ați găsit-o!”, este mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul Mișcării Scout – către cercetași.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *