Pârât la prefect că a primit bani pe inundaţii fără să aibă inundaţii, primarul din Bascov, despre cel de la Băbana: „Vorbeşte tâmpenii!”

de | 16.11.2016 11:20 | Dezvăluiri

# Iritat, edilul Gheorghe Stancu dezvăluie că Ciofrângeniul a declarat drumuri întregi ca fiind calamitate, în vreme ce el, la Bascov, s-a limitat la doar câțiva metri de drum

Scandalul calamităților din 2016 ia amploare și, ca o infecție generalizată, buboiul începe să se spargă din mai multe părți. După ce primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, a deschis cutia Pandorei reclamând faptul că banii de la Guvern s-au împărțit în județ pe ochi frumoși, primarul comunei Bascov, arătat cu degetul de edilul de la Băbana pe motiv că nici nu ar fi avut inundații în acest an, aruncă pisica în curtea Guvernului. Edilul Gheorghe Stancu susține că, după ce că a primit mai puțini bani decât trebuia, Guvernul i-a trimis de abia acum și nu mai are timp fizic să îi cheltuie până la sfârșitul anului. Mai mult, primarul din Bascov întărește și el o declarație aruncată pe piață de directorul de Investiții de la Consiliul Județean, Sorin Ivașcu, anume că am putea asista la un al doilea dosar al Școlilor, cauză în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat. Primarul Stancu reclamă faptul că, în timp ce el a primit doar 85 de mii de  lei, comuna Ciofrângeni a primit aproape 3 miliarde. Și asta pentru că a declarat drumuri întregi ca fiind calamitate, în timp ce el, la Bascov, a declarat strict suprafața de câțiva metri afectată.

„Bebe Ivan face niște afirmații gratuite, chiar nu îi e rușine?”

„Cum să nu fie inundații în Bascov? Păi, toată apa scursă de pe platforma Cotmeana, de fiecare dată o primește Bascovul! Pârâul ăsta, Bascov, acumulează ploile de pe toate dealurile astea din Băbana, Cotmeana, din Morărești, din Drăganu… Deci toată apa de la el din Băbana, care vine pe partea astea cu Valea Ursului, DN7, vine încoa’ la mine. Adică el a avut dezastre și eu nu?! Păi, atunci, apa de la el unde s-a dus? Așa m-a așezat pe mine geografia aici. Toată apa de pe platforma Cotmeana vine aici, că apa coboară, nu urcă! Face  niște afirmații gratuite, chiar nu îi e rușine puțin? Vorbește tâmpenii!”.

„Nu mi-a impus nimeni, am ales-o pe Cati Pletoiu că are casă aici, în comună și îmi trebuia situația în regim de urgență”

În continuare, edilul de la Bascov încearcă să demonteze acuzațiile cum că proiectanții cu care a lucrat i-au fost impuși: „El se bagă? Păi, eu mă uit în curtea lui Bebe Ivan? Dă cineva bani până nu vine comisie de la ISU, de la Apele Române? A fost o comisie numită de prefect, avem procese verbale, avem fotografii… Și așa ne-a dat doar 1% din cât am cerut. A fost o hotărâre de Guvern. Mie mi-a dat 850 de lei, iar la alții le-a dat dracului 1,2, 1,5 miliarde, două miliarde șapte sute… Ia uite cât e la Ciofrângeni! Eu nu am pus în hârtii, cum a pus comuna Ciofrângeni, 4 kilometri sau 4,5 kilometri de drum… O fi fost un sfert calamitat, dar el (n.red. – primarul de la Ciofrângeni) a pus tot drumul. Eu am pus 400 de metri, 500 de metri, 70 de metri, adică atât cât a fost afectat, nu am pus cum au pus alții, tot drumul. Avem procese verbale, avem fotografii. Asta-i culmea! Eu cu Eftimie (n.red. – Eftimie Ionescu de la SC Eftimex) nu am lucrat în viața mea! M-am băgat eu peste cei cu care lucrează la el (n. red. – primarul de la Băbana)? În 20 de ani, nu am făcut o lucrare cu Eftimie, iar cu Cati Pletoiu, faptul că are casă aici, în Bascov și ne trebuia antecalculația foarte repede, m-a determinat să o chem de urgență. S-a dus cu comisia, cu oamenii mei de la Urbanism pe teren și au făcut situațiile. Pe cine era să iau pentru niște rahaturi de drumuri? Ar trebui să mă supăr că, pe Ordonanța 28, Băbana a primit bani și eu nu am luat un leu de ani de zile? Știi cum e cu datul bățului prin gard? Eu nu fac prostii, să vină să vadă! A spus cea mai mare măgărie posibilă! Nu există nicio impunere. E greu să găsești proiectant așa, peste noapte. Pentru treburi din astea, de drumuri comunale, nu trebuie proiect, e refacere. Pui două mașini de piatră aici, mai pui colo. Drumul ăsta pe care am scris că este afectat pe 70 de metri, el are, de fapt, 7 kilometri. Celălalt are 500 de metri din 5 kilometri. Oricum e o problemă că au venit banii foarte târziu, când să îi cheltui? Nu mai am grad de acoperire. Eu am consumat pe atribuire directă până prin iunie, eu am și păpat banii ăștia care îmi erau permiși ca atribuire directă, vreo 4 miliarde și ceva. Acum am depășit. Trebuie să fac licitație, chiar dacă este o lege care spune că în regim de urgență. Până dai hotărâre de Consiliu Local că trebuie să modifici bugetul, urmează  procedura de achiziție… Dacă inundațiile au fost în mai-iunie și noi primim banii în noiembrie, cum au fost drumurilea astea? Eu am stat cu ele așa?! Nu! Am pus piatră, am băgat grederul… E o căcănărie. Vă spun eu, va fi un fiasco total!” Alina Crângeanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii