Web Analytics
scris miercuri, 29.05.2024

Papa Francisc: „Prea mult poponarism în Biserică!”

Papa Francisc ar fi folosit un limbaj extrem de depreciativ într-un incident care ar putea avea un impact profund asupra modului în care este percepută atitudinea sa față de homosexuali, lesbiene și transsexuali, semnalează BBC, conform activenews.ro.

Papa Francisc: „Prea mult poponarism în Biserică!”

Când a fost întrebat la Conferința Episcopală Italiană dacă homosexualilor ar trebui să li se permită acum să se pregătească pentru preoție, atâta timp cât rămân celibatari, Papa Francisc a spus că nu ar trebui să o facă. Se spune că acesta a continuat apoi spunând în italiană că în Biserică exista deja prea mult aer de frociaggine, ceea ce în engleză s-ar numi faggotry, cu referire la faggots și în română poponarism, cu privire la poponari. Deși a fost o întâlnire care a avut loc în spatele ușilor închise, comentariile despre care se spune că ar fi fost făcute de Papa au fost transmise pentru prima dată de tabloidul italian Dagospia.

Citește și: Cutremur la AJVPS Argeş! Directorul executiv Sergiu Chiriţă şi-a dat demisia!

„EXISTĂ PREA MULT POPONARISM ÎN BISERICĂ” ȘI DE ACEEA EPISCOPII TREBUIE SĂ SCOATĂ MEREU, LA PROPRIU, „TOȚI POPONARII DIN SEMINARII, CHIAR ȘI PE CEI SEMI-ORIENTAȚI”, A SPUS PAPA – potrivit sursei citate. „Papa nu a avut niciodată intenția de a jigni sau de a se exprima în termeni homofobi și își cere scuze celor care s-au simțit jigniți de folosirea unui termen semnalat de alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-o declarație transmisă prin e-mail.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...