Web Analytics
scris joi, 30.03.2023

Papa Francisc a ajuns miercuri la spital

Papa Francisc a ajuns miercuri la un spital din Roma, a anunțat Biroul de presă al Cetății Vatican. Suveranul Pontif are o infecție respiratorie și va trebui să rămână câteva zile în spital pentru tratament, a anunțat Vaticanul într-un comunicat. Potrivit documentului, Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, s-a plâns de dificultăți respiratorii în ultimele zile.

Papa Francisc a ajuns miercuri la spital

Citește și: Protest în Piaţa Victoriei faţă de stabilirea pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecțiune care poate infecta sau inflama colonul. Suveranul Pontif a suferit o operație în 2021 când i-a fost îndepărtată o parte din colon. La începutul acestui an, Papa Francisc a anunțat că starea a revenit, ceea ce i-a adus kilograme în plus, dar nu este prea îngrijorat, relatează Reuters. Suveranul Pontif suferă și de o afecțiune mai veche la genunchi și folosește în unele ocazii un baston sau apelează la scaunul cu rotile pentru a fi prezent la diferitele evenimente publice. Francisc, care a devenit papă acum 10 ani, suferă și de sciatică, pe lângă problema de la genunchi, care l-au făcut să șchiopăteze. În tinerețe a supraviețuit unui caz sever de pneumonie și i s-a îndepărtat o parte dintr-un plămân.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...