Web Analytics

„Pandemia a fost propice pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanțele în România, şi nu în străinătate. Lucrul acesta s-a putut observa din încasări”

de | 2.11.2020 10:43 | Actualitate, Economie

Chiar dacă apariția noului coronavirus pe teritoriul României a schimbat datele problemei pe segmentul turistic, o parte din agenții economici care activează în industria ospitalității au dat de înțeles că tocmai contextul epidemiologic a făcut ca încasările să crească anul acesta, în sezonul estival, motivul fiind unul extrem de simplu: oamenii au renunțat la concediile în străinătate pentru mirificele zone și peisaje mioritice. Se-ntâmplă și în Clisura Dunării.

În ciuda faptului că cele cinci luni de sezon din Clisură s-au redus la doar patru sau trei, măsurile impuse de autorități cu scopul prevenirii răspândirii COVID-19 ținându-i pe oameni acasă cu ocazia sărbătorilor pascale, a zilei de 1 Mai sau a Rusaliilor, relaxarea măsurilor în privința Sars-Cov-2 le-a redat speranța oamenilor de afaceri vizavi de repunerea pe picioare a businessurilor din domeniul turistic

Despre decizia vizitatorilor de a trece pragul unităților de cazare din Clisura Dunării, dar mai ales cât de greu/ușor le-a fost proprietarilor de pensiuni să își diversifice ofertele pentru a-i fideliza pe turiști, unul din operatorii economici ai locului a explicat pentru expressdebanat.ro:

„E drept că am ratat startul sezonului, însă am putut recupera din pierderi și chiar am rămas cu ceva bani în plus. Vedeți dumneavoastră, pandemia a fost propice pentru ca turiștii să își petreacă vacanțele în România, și nu în străinătate. Lucrul acesta s-a putut observa din încasări. Un alt avantaj pentru noi, dincolo de concediile petrecute în țară, s-a referit la faptul că zona noastră a fost ocolită de numărul mare al persoanelor depistate pozitiv cu virusul ucigaș. S-a mers pe ideea turismului rural, iar acest lucru ne-a bucurat nespus de mult. Pe lângă ofertele pe care le-am gândit pentru a-i fideliza pe oameni, aceștia au fost încântați de întreaga zonă. Vorbim aici despre gastronomie, despre obiective turistice, dar și despre modalități de petrecere a timpului liber.”

Sursa foto: quanswer.com.

Citește mai departe pe expresdebanat.ro, parte a rețelei de știri naționale Presshub

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii