Web Analytics

Până pe 17 ianuarie, Tribunalului Argeș va judeca numai cauzele cu caracter urgent

de | 19.12.2019 16:54 | Actualitate

Joi, 19 dec. 2019 a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, având ca ordine zi:

I. Exprimarea unui punct de vedere de către magistraţii Tribunalului Argeș, în cadrul Adunării Generale, cu privire la adoptarea unei forme de protest pentru apărarea statutului judecătorului, în raport de proiectul de act normativ ce vizează abrogarea pensiilor de serviciu;

II. Asigurarea stabilităţii financiare a magistraţilor, prin menţinerea în plată a cuantumului tuturor sporurilor acordate;

Prin Hotărârea nr. 4/19.12.2019, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a hotărât următoarele:

„Începând cu data de 23 decembrie 2019 până la data 17 ianuarie 2020, insclusiv, se adoptă următoare formă de protest:

Toate secţiile Tribunalului Argeș vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Secţia penala: cauze cu părţi în stare de detenție, cauze cu minori, cauze în care inculpaţii sunt sub imperiul unei masuri preventive sau masuri de siguranţă, cauzele de competenta judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele 6 luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale.

Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţă preşedinţială, cauzele care se judeca de completele specializate de minori fond, masuri de protecţie, plasamente şi adopţii.

Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar”, precizează, într-un comunicat, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nicio problema, staboru-i mai bun !