Web Analytics
scris sâmbătă, 06.08.2022

Până la sfârșitul lui septembrie, Ministerul Agriculturii va deconta 50% din cheltuielile cu energia pentru irigații

Deținătorii de sisteme de irigații locale vor primi de la bugetul statului, prin AFIR, 50% din valoarea cheltuielilor cu energia electrică necesare asigurării apei pentru irigații, anunță economica.net.
Decontarea energiei electrice consumate de deținătorii de sisteme de irigații locale se va face din bugetul AFIR, în limita sumelor alocate cu această destinație din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în baza unei proceduri, conform unui proiect de act normativ lansat de către MADR în dezbatere publică. De asemenea, banii se vor da în baza unei proceduri, având în vedere determinarea cantităţii de energie electrică pentru irigaţii, prin calcularea diferenţelor dintre valorile înregistrate de aparatul de măsură a energiei electrice, în cazul în care acest contor are unic consumator stația de punere sub presiune sau alt echipament electric independent pentru irigaţii sau prin calcularea diferenţelor dintre valorile înregistrate de aparatul de măsură a energiei electrice, din care se va scădea cantitatea de energie electrică aferentă altor consumatori racordaţi la acelaşi aparat de măsură, pentru care beneficiarul este obligat să ia măsuri în vederea contorizării separate.

Până la sfârșitul lui septembrie, Ministerul Agriculturii va deconta 50% din cheltuielile cu energia pentru irigații

Citește și: ANRE: Furnizorii de energie au depus cereri spre decontare Ministerului Energiei de peste 2 miliarde de lei


Astfel, anul acesta, decontarea cotei de 50% aferentă cheltuielilor pentru consumul de energie electrică pentru irigații se realizează astfel: până la data de 30 septembrie 2022, pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigații în perioada de până la 30 iunie 2022. Pentru decontarea cotei, beneficiarii trebuie ca, în termen de zece zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, să transmită filialei teritoriale a AFIR facturile pentru contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigaţii până la data de 30 iunie 2022. Până la data de 15 decembrie 2022 pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigații realizat în perioada 1 iulie-30 octombrie 2022. Pentru decontarea cotei, beneficiarii trebuie să transmită ANIF, până la data de 20 noiembrie 2022, facturile pentru contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigaţii până la data de 30 octombrie 2022.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...