Web Analytics

Pacienții post-covid, transferați de la Județean, la Spitalul din Mioveni

de | 5.11.2021 13:59 | Actualitate

Prefectul judetului Argeș, Radu Perianu, a anunțat în urmă cu puțin timp,  ca Spitalul Orășenesc Mioveni este disponibil să primească pacienții post-covid de la SJU Pitești. Această decizie s-a luat în urma nevoii mari de eliberare a paturilor. În continuare, pacienților post-covid nu trebuie să le lipsească asistența medicală și, mai ales, oxigen.

 

Iată ce a transmis prefectul:

În urma apariției în spațiul public a unor informații legate de situația spitalelor din Argeș, vă transmitem următoarele precizări:
În cursul zilei de joi, imediat ce am fost informat despre numărul mare al pacienților post-covid ce au în continuare nevoie de asistență medicală, am luat legătura cu reprezentanții unităților spitalicești.

 

Citeste si Letonia – prima țară UE care permite angajatorilor să-și concedieze angajații nevaccinați

Cu sprijinul primarului Ion Georgescu și al conducerii Spitalului Orășenesc Mioveni, prin doctorul Mircea Stoian și doctorul Alexandru Iacobescu, situația a fost deblocată, la acel moment. S-a decis ca pacienții să fie transferați de la Spitalul de Urgență Pitești la cel din Mioveni. Este vorba despre persoane ce au trecut prin boală, au teste negative, dar, în continuare necesită oxigen.

Spitalul Orășenesc Mioveni va primi pacienți post-covid de la Spitalul de Urgență Pitești. Este o soluție de eliberare a unor paturi unde pot fi acum tratați pacienți pozitivi, dar de a le asigura asistență medicală și celor negativi.

Numărul de paturi se poate modifica de la o oră la alta. Vreau să transmit că orice soluție am găsit pe termen scurt, există o singură soluție pe termen lung, vaccinarea.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii