Letonia – prima țară UE care permite angajatorilor să-și concedieze angajații nevaccinați

de | 5.11.2021 09:27 | Actualitate, Politica si Administratie

Parlamentul din Letonia a adoptat, joi, o decizie prin care li se permite angajatorilor din această țară să îi concedieze sau să îi transfere pe un regim de muncă la distanță pe angajații lor care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Până în acest moment, în jur de 61% dintre adulții din Letonia s-au vaccinat cu schema completă, o rată de vaccinare ceva mai scăzută decât media Uniunii Europene de 75%. Letonia este prima țară UE care a implementat un nou lockdown în această teamă, după creșterea numărului de cazuri de infectare.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Argeș, în grafic

Noua lege le permite angajatorilor să suspende contractele de muncă și să nu-i mai plătească pe angajații care refuză să se vaccineze sau, dacă este posibil, să-i transfer pe un regim de muncă de acasă. Ulterior, ei îi pot concedia pe angajații care nu s-au vaccinat în perioada de trei luni de după suspendar.
Noua legislație intră în vigoare din 15 noiembrie și nu vor exista excepții nici pentru cei care au trecut recent prin boală. Anterior, obligativitatea vaccinării în Letonia s-a aplicat doar angajaților din domeniul medical, din educație și din serviciile sociale.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Neocomunismul se instaurează încet în Europa.
    Incepe cu 2-3 tari și continuă cu toate cele 27.

    Ce e grav,e clar ca nu avem anticorpi la bolșevism. Pt asta există un singur vaccin.
    Democrația. Cea adevărată nu nechezolul de azi.