Web Analytics

Medicii de familie vor monitoriza pacienții asimptomatici

de | 10.07.2020 17:11 | Actualitate

În contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus, Instituția Prefectului Argeș transmite că este foarte eficientă depistarea activă a cazurilor de infectări, prin intermediul medicilor de familie, mai ales că anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate, din cauza numărului mare de pozitivi.

Astfel, s- a decis ca medicii de familie să verifice pacienții asimptomatici. “Medicii de familie vor face aceste verificări de prevenție, își vor suna pacienții. În baza deciziei CCR și a ordinului ministrului Sănătății nr 1137/23.06.2020, pacienții asimptomatici sunt externați după 10 zile sau chiar mai devreme, la cerere. Ei vor fi monitorizați în continuare de Poliție, ca și până acum, dar și de către medicii de familie”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei întâlniri organizate de prefectul Emanuel Soare, la care au participat președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.
Prefectul Emanuel Soare a stabilit că se va întâlni și în perioada următoare cu reprezentanții medicilor de familie.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii