Web Analytics
scris luni, 13.06.2022

Osemintele Prințului Mircea, al şaselea copil al Reginei Maria şi al Regelui Ferdinand, vor fi strămutate la Curtea de Argeş

Rămăşiţele pământeşti ale Prinţului Mircea vor fi strămutate de la Bran la Curtea de Argeş, la sfârşitul acestei luni. Va fi unul dintre cele mai emoţionante evenimente regale. Mircea a fost cel de-al şaselea copil al Reginei Maria şi al Regelui Ferdinand şi a murit, la trei ani, răpus de febră tifoidă. Osemintele sale au mai fost strămutate, în urmă cu 82 de ani, de la Mănăstirea Cotroceni, la Castelul Bran.

Osemintele Prințului Mircea, al şaselea copil al Reginei Maria şi al Regelui Ferdinand, vor fi strămutate la Curtea de Argeş

Citește și: Lucrările la Casa memorială a Elisabetei Rizea merg anevoios din lipsă de bani

Mircea a murit la ora nouă cu mâna lui într-a mea. E Ziua Morţilor! … Ziua tuturor Morţilor! L-am îngropat pe Mircea în vechea biserică de la Cotroceni. Sicriul mic pe care îl învelisem cu o bucată de brocart vechi roşu de aur a fost coborât sub lespezile bisericii. Îngenunchiai alături de deschizătura căscată. În mine parcă murise tot (…) Lumea întreagă era moartă!” – a scris, sfâşiată de durere, în jurnalul ei Regina Maria. Era în 2 noiembrie 1916. În plin război, nemţii ocupaseră Bucureştiul. Regina Maria s-a adăpostit la Palatul Ştirbei, la Buftea. După zile întregi de agonie, micul prinţ a murit. Avea doar 3 ani, potrivit gds.ro.

Familia Regală va strămuta osemintele micului Prinţ Mircea la Curtea de Argeş în data de 25 Iunie. Decizia ca cel mai mic copil al Reginei Maria şi al Regelui Ferdinand să se odihnească pe veci la Curtea de Argeș a fost luată de Regele Mihai în timpul vieţii, dar noua Catedrală Regală și Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș nu a fost gata la timp.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Toate oasele sa se hodine’n liniste … ca trudira /mai mult sau mai putin !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *