Web Analytics

Originară din Argeș, judecătoarea Mirela Sorina Popescu va fi delegată președintele Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție

de | 25.01.2018 08:58 | Actualitate

3 mirela popescu omulSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie, joi 25 ianuarie, propunerea de delegare în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, originară din Argeș, care ocupă aceeaşi poziţie din 24 ianuarie 2015.
Potrivit ordinii de zi a Secţiei publicate pe pagina de internet a CSM, joi va fi luată în discuţie Nota Direcţiei resurse umane şi organizare numărul 1.351/2018 privind propunerea de delegare a judecătoarei Mirela Sorina Popescu în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Pe 18 ianuarie, Secţia pentru judecători a decis să amâne susţinerea interviului, în vederea depunerii de către judecător a unor înscrisuri, fără a stabili un termen.
Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alineatului 3 al aceleiaşi legi.
Mirela Sorina Popescu are 27 de ani de activitate de la vârf în magistratură, dintre care 20 de ani la instanțele din Argeș. Timp de trei ani și jumătate a fost președintele Curții de Apel Pitești. Mirela Sorina Popescu este cea care a decis arestarea fostului şef al DIICOT, Alina Bica. Ea a făcut parte din completul de cinci judecători care l-a condamnat pe George Becali, în dosarul „Portbagajul”, la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistratul l-a condamnat, alături de alte două colege, pe senatorul Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupţie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ion Cojocaru

Proiectul ,,Pădurea cu Povești Nemuritoare”, derulat de Fundația „Conservation Carpathia” și...

Ultimele articole