Web Analytics

Organizația Mondială a Sănătății, o nouă abordare despre pandemia de coronavirus

de | 4.03.2023 09:07 | Actualitate, Home

Noile dezvăluiri făcute de serviciile americane de informații determină Organizația Mondială a Sănătății să anunțe o nouă abordare despre pandemia de coronavirus.  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat Washingtonului să comunice informaţiile pe care le deţine în legătură cu originea pandemiei de COVID-19. OMS a îndemnat vineri toate statele să comunice informaţiile pe care le deţin despre originile COVID-19, după ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Energie din Statele Unite au afirmat că la originea pandemiei ar fi un accident de laborator produs în China, informează AFP.

Citește și: Românul dispărut după tragedia din Grecia a fost găsit mort

„Dacă o ţară dispune de informaţii despre originile pandemiei, este esenţial ca aceste informaţii să fie partajate cu OMS şi comunitatea ştiinţifică internaţională”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă, citat de AFP. Nu este vorba despre „găsirea unor vinovaţi”, a indicat el, ci de a „înţelege mai bine felul în care s-a declanşat această pandemie pentru a putea preveni viitoare epidemii şi pandemii, să ne pregătim şi să răspundem”.

Citește și: Președintele Joe Biden, operat de cancer

Directorul FBI, Christopher Wray, a estimat săptămâna aceasta că un accident produs într-un laborator din Wuhan, China, se află „foarte probabil” la originea pandemiei de COVID-19, la două zile după ce o ipoteză similară a fost avansată de Departamentul american pentru Energie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *